aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Βάζει τη σφραγίδα του ο Κέρκεζ

ΑΕΛ: Βάζει τη σφραγίδα του ο Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με σταθερά βήματα ο Ντούσαν Κέρκεζ βάζει τη σφραγίδα του στην ΑΕΛ. Οι πινελιές του αποδίδουν και η δουλειά με τους συνεργάτες του φέρνει τα ανάλογα αποτελέσματα. Η νίκη επί της Ανόρθωσης στο πιο δύσκολο από τα τρία ματς που έδωσε, ανέδειξε τις δυνατότητες της ομάδας της Λεμεσού.

Δεν θα επαναλάβουμε αυτό που τονίσαμε και μετά τον αγώνα με τη Δόξα. Πως, δηλαδή, το δείγμα είναι μικρό. Αλλά δεν περνά απαρατήρητο, πως σε τρία ματς δεν δέχθηκε γκολ και ο αμυντικός μηχανισμός δούλεψε σε πολύ καλό ρυθμό. Δεν υποστηρίζει κανείς πως δεν έκαναν φάσεις οι αντίπαλοι, όμως σε γενικές γραμμές με το στήσιμο του Βόσνιου προπονητή η ΑΕΛ δεν δείχνει να είναι ομάδα που έχει να φοβηθεί κάτι.

Η φετινή ΑΕΛ είναι άλλη ομάδα, με υπομονή, με πάσινγκ γκέιμ και πολλά τρεξίματα. Οι διαφορές σε σχέση με πέρσι είναι πολλές και ο Κέρκεζ είναι φανερό πως αλλάζει την ταυτότητα, ανεβάζοντας την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παικτών, οι οποίοι είναι εκφραστές της φιλοσοφίας του, με το κυριότερο προσόν τους ότι… ξέρουν και πολλή μπάλα.  Ο Τόρες που έκανε φέτος σωστή προετοιμασία, όπως και ο Μπενίτεθ, βγάζουν μάτια, ενώ η συνταγή με τους Γκαθτανιάγα, Ζντραφκόφσκι είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να προκύψει για την ΑΕΛ στη μεσαία γραμμή.

Στην εμφάνιση με την Ανόρθωση ξεχώρισε και το γεγονός, πως μετά το γκολ που σημείωσε η ομάδα δεν κλείστηκε. Οι ευκαιρίες της Ανόρθωσης ήταν ελάχιστες στην επανάληψη με την ΑΕΛ να ολοκληρώνει τον αγώνα χωρίς να κινδυνέψει. Δεν πήρε τυχαία τη νίκη. Ήταν αποτέλεσμα σκληρής και ομαδικής δουλειάς.

Η ομάδα αναδεικνύει ισχυρά φρονήματα, όπως είναι η αγωνιστική πειθαρχία, το ομαδικό πνεύμα και η σωστή νοοτροπία. Η ευθυγράμμιση των ποδοσφαιριστών σε αυτά που θέλει ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι ακόμη και ο ενθουσιασμός που διέπει την ομάδα, αλλά και η επιθυμία όλων να επιστρέψουν στις διακρίσεις, «τρελαίνοντας» με τις επιδόσεις τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ