aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Βάζει τα τελευταία κομμάτια στο παζλ

ΑΕΛ: Βάζει τα τελευταία κομμάτια στο παζλ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ήταν ξεκάθαρο από την επομένη του τελικού κυπέλλου πως στην ΑΕΛ δεν θα προχωρήσουν σε πολλές μετεγγραφές. Έγινε αρκετή δουλειά στη λήξασα σεζόν και η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ δείχνει πως με άλλες δυο-τρεις προσθήκες θα είναι δυνατή από κάθε άποψη.

Ειδικά με την απόκτηση του Αρμένιου Γκεβόργκ Γκαζαριάν ενισχύεται η επιθετική γραμμή και αν όλα πάνε καλά με την επιστροφή του Μανουέλ Τόρες, τότε ο Βόσνιος τεχνικός θα αισθάνεται καλύτερα. Η εκτίμηση όλων από την περσινή πορεία είναι πως αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΛ είναι πιο δυνατή επιθετική γραμμή. Γι’ αυτό αποκτήθηκε ο Ιβάν Κάρλος, ο οποίος μπορεί να κάνει πολλή δουλειά στη γραμμή κρούσης. Αυτό που παραμένει ως ερωτηματικό είναι κατά πόσο θα αποκτηθεί ένας επιτελικός μέσος που θα διέπεται από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Άλεξ ντα Σίλβα. Σε αυτή τη θέση οι κυπελλούχοι χρειάζονται ενίσχυση για να έχουν μεγαλύτερες βλέψεις.

Για να κάνουν σταθερά βήματα, χρειάζονται λίγες, αλλά ουσιαστικές κινήσεις. Μπορεί πιο πολύ να κινήθηκαν στα πλαίσια μιας πειθαρχημένης αγωνιστικά ομάδας που τη διέκρινε το ομαδικό πνεύμα, όμως οι γαλαζοκίτρινοι διαθέτουν και πολύ καλές μονάδες, οι οποίες, συνεπικουρούμενες με νέες δυνάμεις, μπορεί να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν πέρσι. Οι δυνατότητες υπάρχουν και θα αξιοποιηθούν από την τεχνική ηγεσία, όταν όμως αυξάνονται οι επιλογές, είναι καλύτερα.

Η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει αύριο στην Παρεκκλησιά τη Ζάμαλεκ Αιγύπτου και από το απόγευμα του Σαββάτου θα εγκατασταθεί στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Εκεί βασικά θα προετοιμαστεί η ενδεκάδα που θα παραταχθεί κόντρα στον Άρη στις 25 του μηνός στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο χρόνος πιέζει, όμως μέσα από τα φιλικά στη Βουλγαρία επικρατεί αισιοδοξία πως θα είναι έτοιμη η ΑΕΛ για την ευρωπαϊκή πρόκληση.

Ένα θέμα που ακόμη δεν ξεκαθάρισε είναι αυτό με τον Ανδρέα Μακρή και τον Μηνά Αντωνίου. Δεν έχουν αποφασίσει στον ΑΠΟΕΛ αν θα τους κρατήσουν και ο Ντούσαν Κέρκεζ θα τους ήθελε πολύ να είναι μαζί του στη νέα σεζόν. Όλα τα πιο πάνω εν μέσω της κατάστασης στα διοικητικά που αναμένονται εξελίξεις στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Πέμπτης. Θα λεχθούν και θα αποφασιστούν, βλέπετε, πολλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ