aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Βαριά κι ασήκωτη

ΑΕΛ: Βαριά κι ασήκωτη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η κακή εμφάνιση και το βαρύ σκορ, όπως ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, δεν είναι γνώρισμα της ΑΕΛ του Ντούσαν Κέρκεζ. Παρόλο που σ’ έναν αγώνα όλα είναι πιθανά, η εικόνα της ΑΕΛ και το βαρύ 2-4 ήταν ένα σοκ για τους φίλους της ομάδας. Άλλωστε, δεν τους έχει συνηθίσει η ομάδα τους σε παρόμοιο σκηνικό επί εποχής του Βόσνιου προπονητή και πολύ περισσότερο στην τρέχουσα σεζόν. Άλλες δυο βαριές ήττες μέτρησε η ΑΕΛ στην τριετία Κέρκεζ και ήταν στο πρωτάθλημα, στη σεζόν 2018-19. Αρχικά στο «Αμμόχωστος» από τη Νέα Σαλαμίνα με 1-4 και ακολούθως στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΕΛ με 0-4.

Η χθεσινή ήττα κρίνεται ως βαριά κι ασήκωτη. Τόσα μαζεμένα λάθη δεν έκανε ποτέ προηγουμένως η ομάδα της Λεμεσού. Παράλληλα, παίκτες που θεωρούνται «εφεδρείες» έδειξαν πως δεν είναι σε θέση να καλύψουν στον ανάλογο βαθμό το κενό συμπαικτών τους. Έστω κι αν ο Κέρκεζ θέλησε, με τα όσα ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα, να σηκώσει ασπίδα προστασίας στους παίκτες του και να αναλάβει πλήρως την ευθύνη. Την ίδια ώρα, υπάρχει κι ένα θετικό για την ΑΕΛ. Έχει δεύτερη ευκαιρία για να επανορθώσει. Είναι ο επαναληπτικός σε μερικές ημέρες, την Τετάρτη 21 Απριλίου στο Τσίρειο, εκεί που της δίνεται η δυνατότητα να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα αλλά και να σώσει το γόητρό της. Το γκολ του Μαέ στο τέλος αύξησε ώς ένα βαθμό τις πιθανότητες αλλά και πάλι θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια αφού χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά, είτε 2-0 είτε 3-1.

Για την ώρα, αυτό που απασχολεί στην ΑΕΛ είναι το ντέρμπι της Κυριακής με τον Απόλλωνα. Ο στόχος είναι να μείνει ανεπηρέαστη η ομάδα από το αποτέλεσμα στο Μακάρειο και να πάει απόλυτα έτοιμη και συγκεντρωμένη σ’ ένα κομβικής σημασίας ματς για το πρωτάθλημα. Δεν υπολογίζονται οι Κέρκεζ, Μπουνόζα και Έουλερ, που αποκόμισε μυϊκό τραυματισμό στο προχθεσινό ματς, ενώ επανέρχεται ο Πάντιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ