aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Τροχιοδεικτικά τα ματς με τον Άρη

ΑΕΛ: Τροχιοδεικτικά τα ματς με τον Άρη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τα παιχνίδια με τον Άρη Θεσσαλονίκης (0-0, 0-1) φανέρωσαν πολλά για τις προτιμήσεις του Ντούσαν Κέρκεζ, αναφορικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας της ΑΕΛ. Όχι μόνο για την επικείμενη αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την Ανόρθωση, που είναι ορισμένη για την ερχόμενη Κυριακή στο Τσίρειο, μα και για τη συνέχεια της σεζόν (τουλάχιστον, ώσπου να πάρει το ρόστερ την τελική μορφή του).

Καταρχάς, δέκα ποδοσφαιριστές ήταν βασικοί και στα δύο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Από αυτούς, οι οκτώ διατήρησαν τις θέσεις τους, ενώ δύο μετατοπίστηκαν. Δίχως ενδοιασμό λοιπόν, ο τερματοφύλακας Τζόσιμαρ Βοζίνια, οι σέντερ μπακ Αντρέ Τεϊσέιρα και Μπόρις Γκοντάλ, οι μπακ χαφ Νιλς Τεϊσέιρα και Χρίστος Γουίλερ, οι μέσοι Νταβόρ Ζντραφκόφσκι, Μάρκο Αντάμοβιτς και ο σέντερ φορ Ρούβεν Χουράδο, είναι φαβορί για την ενδεκάδα του ματς με τη «Μεγάλη Κυρία».

Μεγάλες πιθανότητες για ενδεκάδα, όμως, έχουν επίσης οι Γιον Γκαστανιάγα και Άτναν Αγκάνοβιτς, οι οποίοι ήταν επίσης βασικοί δύο φορές έχοντας διαφορετικό ρόλο κάθε φορά. Ο Βάσκος από τη μεσαία γραμμή οπισθοχώρησε για να καλύψει το κενό του Ντόσα Ζούνιορ στην άμυνα (τραυματίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δεν αγωνίστηκε στον επαναληπτικό). Όσο για τον Κροάτη, από δεύτερος επιθετικός έγινε επιτελικός για να αγωνιστεί ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν παρτενέρ του Χουράδο στην κορυφή. Ο Αρμένιος διεθνής ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΛ και έχοντας άλλες δύο εβδομάδες προπονήσεων και φιλικών στα πόδια του, είναι πανέτοιμος για να ηγηθεί της προσπάθειας απέναντι στην Ανόρθωση. Αν προτιμηθεί, πιθανότητα ο Αγκάνοβιτς να αναλάβει ξανά καθήκοντα δημιουργού, διαφορετικά ίσως επανέλθει σε πιο επιθετικό ρόλο (όπως στο πρώτο ματς, που ήταν παρτενέρ του Χουράδο).

Από εκεί και πέρα, οι Ανδρέας Αβραάμ, Ιβάν Κάρλος, Μανουέλ Τόρες και Ζαρσίνιο Αντόνια (προσπαθεί να προλάβει το ματς της Κυριακής) απαρτίζουν με τους προαναφερθέντες τον βασικό κορμό. Αν κλείσει θετικά το κεφάλαιο του δανεισμού των Ανδρέα Μακρή και Μηνά Αντωνίου από τον ΑΠΟΕΛ (ή τουλάχιστον του ενός εκ των δύο), θα αυξηθούν οι επιλογές για τον Κέρκεζ.

Σ.σ: Ένθετες στη φωτογραφία είναι οι ενδεκάδες της ΑΕΛ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (πάνω) και στο ΑΕΚ Αρένα (κάτω).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ