aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

ΑΕΛ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η διακοπή του πρωταθλήματος, θα δώσει την ευκαιρία στους Βοζίνια, Αντάμοβιτς, Φιντέλις και Ρομάν, να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών. Θα δοθεί ακόμη χρόνος και στον Ζούνιορ, που επανήλθε, να «φορτώσει» με πιο πολλές δυνάμεις για τη συνέχεια.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ  τους θέλει όλους έτοιμους, καθώς γνωρίζει πως το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Οι δώδεκα βαθμοί έφεραν μια σιγουριά στην ομάδα και φαίνεται πως υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές, όμως θα χρειαστεί και άλλη προσπάθεια. Η ΑΕΛ, διαθέτει ποιότητα, αλλά παρουσιάζει και δείγματα αθλητικής ομάδας, με συνοχή και ομοιογένεια. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς, μέχρι πού θα φτάσει η φετινή ομάδα, γιατί είναι και θέμα αντοχών. Οι ταχύτητες όμως της ΑΕΛ, όπως την έχει ετοιμάσει η τεχνική ηγεσία είναι ψηλές. Οι παίκτες της τρέχουν, παλεύουν και σκοράρουν. Το μηδέν παθητικό είναι ένα καλό σημάδι, όμως δεν στέκονται μόνο σε αυτό.

Ο στόχος του Κέρκεζ δεν έχει να κάνει μόνο με την καλή αμυντική θωράκιση, αλλά και με την ποιότητα και την ευχέρεια να ξεδιπλώνεται στην επίθεση. Ο Βόσνιος προπονητής στρώθηκε από την πρώτη μέρα στη δουλειά. Δεν μοίρασε υποσχέσεις και ούτε θα το κάνει τώρα. Η αλήθεια είναι όμως, ότι με τις εμφανίσεις της, η ΑΕΛ υποχρέωσε όλους να την υπολογίζουν. «Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας…», είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες. Είναι γεγονός, πως η ομάδα δουλεύει καλά, βγάζει υγεία σε πολύ καλές συνθήκες και αν συνεχίσει με το ίδιο πάθος και την αποφασιστικότητα, θα έλθουν και άλλες νίκες.

Βέβαια, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, γιατί όλοι θα την αντιμετωπίζουν διαφορετικά και για να κρατηθεί ψηλά θα πρέπει να είναι σε διαρκή εγρήγορση. Οι ποδοσφαιριστές έχουν τη φλόγα και το λέει η καρδιά τους. Η άμυνα δείχνει να κάνει πολλή δουλειά και σε αυτό έχει παίξει τον δικό του ρόλο, η σταθερότητα  που έχουν δημιουργήσει με την απόδοσή τους οι Ν. Τεϊσέιρα, Α. Τεϊσέιρα, Λαφράνς και Αβραάμ. Οι δύο τερματοφύλακες, ο Πρόσεκ με τον Βοζίνια, έχουν τη δική τους συμβολή και από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν οι Ζντραφκόσκι, Γκαζτανιάγα και Ντα Σίλβα. Ο καθένας από τους τρεις τελευταίους έχει και ένα ξεχωριστό στυλ παιχνιδιού, αλλά μαζί έχουν φτιάξει μια δυνατή υποσχόμενη μεσαία γραμμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ