aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το βλέπουν (και είναι) σαν κομβικό ντέρμπι

ΑΕΛ: Το βλέπουν (και είναι) σαν κομβικό ντέρμπι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην ΑΕΛ έχουν αφήσει πίσω το προχθεσινό ματς με το ΘΟΪ Λακατάμιας και τη νίκη με 8-0 και έχουν στρέψει την προσοχή τους στο μεθαυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το παιχνίδι είναι κατά κάποιο τρόπο κομβικό. Διότι με νίκη βλέπει πλέον πιο καθαρά στον ορίζοντα τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η ΑΕΚ είναι από τις σοβαρές αντιπάλους της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ. Παραλλήλως, ενδεχόμενο τρίποντο θα τη διατηρήσει γερά στο κόλπο του τίτλου.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Λεμεσού δεν έχει ακόμη καταφέρει να κερδίσει ντέρμπι στο Τσίρειο καμία από τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες έξι θέσεις της βαθμολογίας. Κάτι που δεν θέλει να μετατραπεί σε κανόνα, γι’ αυτό και μεθαύριο θα επιδιώξει να το αλλάξει απέναντι στους ανεβασμένους κιτρινοπράσινους. Άλλωστε από εδώ και μπρος, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μόνο ντέρμπι θα δίνει και θα είναι καλό γι’ αυτήν να καταστήσει σε φρούριο την έδρα της.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ, μετά τον προψεσινό πρώτο αγώνα κυπέλλου με το ΘΟΪ, είδε κάποια πράγματα που ήθελε να δει, όπως την κατάσταση του Αντόνια, το ανέβασμα της ψυχολογίας του Μυτίδη,  με την χρησιμοποίηση του από την αρχή και τα τρία γκολ που σημείωσε, ενώ άφησε τον Αγκάνοβιτς να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο. Ενενήντα λεπτά αγωνίστηκε και ο Φιντέλις, τον οποίο υπολογίζει πολύ.

Η προσοχή είναι ξεκάθαρα πλέον στον αγώνα με την ΑΕΚ και η ενδεκάδα αναμένεται διαφορετική σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια (ΑΠΟΕΛ, ΕΝΠ, ΘΟΪ). Ο Βόσνιος τεχνικός ετοιμάζει κάτι καινούργιο, σε όλες τις γραμμές. Πιθανό να ξεκινήσουν οι νεοαποκτηθέντες  Αγκάνοβιτς και Αντόνια, ενώ είναι πιθανό να επαναφέρει το 4-2-3-1. Είναι θετικό πως δεν έχει καμιά απώλεια και με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του θα παρατάξει ό,τι καλύτερο, για να κερδίσει η ΑΕΛ και να κοιτά με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ