aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το τρένο χάθηκε στις λεπτομέρειες

ΑΕΛ: Το τρένο χάθηκε στις λεπτομέρειες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου. Παρόλο που δεν ηττήθηκε στα δύο παιχνίδια που έδωσε με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, με τις δύο ισοπαλίες 0-0 (εκτός) και 1-1 (εντός) εντούτοις αποκλείστηκε. Το εκτός έδρας γκολ των αντιπάλων της ομάδας του Μπρούνο Μπαλταζάρ, ήταν αυτό που την «έκαψε». Διεκδίκησε την πρόκριση, όμως χάθηκε το τρένο στις λεπτομέρειες και σε μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας.

Το πλάνο και η τακτική που ακολούθησε η τεχνική ηγεσία και στους δύο αγώνες ήταν αρκετά καλά, όμως προχθές δεν λειτούργησαν όλα όπως τα ήθελε. Το γκολ του Μπαράλ στο 51’ αποσυντόνισε τους ποδοσφαιριστές, άργησαν να ξαναβρούν ρυθμό και όταν κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 81’ με τον Αρουαμπαρένα, ο διαιτητής τους αρνήθηκε να παιχθεί ξανά ποδόσφαιρο!

Η διαιτησία υπέπεσε σε λάθη και οι αποφάσεις του Κώστα Ψευδιώτη στο τελευταίο εικοσάλεπτο διέλυσαν στην κυριολεξία την κουτσουρεμένη ψυχολογία που είχε απομείνει στους ποδοσφαιριστές. Ουσιαστικά, όταν έπρεπε να κυλήσει η μπάλα για να δούμε ποδόσφαιρο, ο διαιτητής το αρνιόταν.

Η ΑΕΛ δεν έφθασε στο ποθητό αποτέλεσμα, διότι ατύχησε στη φάση του γκολ του ΑΠΟΕΛ, αλλά και διότι βασικοί της ποδοσφαιριστές δεν βοήθησαν στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. To παιχνίδι εξελίχθηκε σε μια σκληρή μάχη, στην οποία η ΑΕΛ δεν ανταποκρίθηκε με το ίδιο πάθος.

Ο Σοάρες με τον Νικολάου κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα και έκαναν πολλή δουλειά, το ίδιο και οι ακραίοι μπακ. Αντίθετα, έμειναν πίσω, ο Σάσι με τον Μέσκα, ενώ ο Γεωργιάδης ήταν αρκετά κινητικός με την είσοδό του. Αποδείχθηκε ότι ίσως να ήταν καλύτερα ο Μαύρου να ξεκινούσε στο αρχικό σχήμα. Στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Ο θεσμός του κυπέλλου ήταν για την ΑΕΛ μια ευκαιρία (που χάθηκε πλέον) για να διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια για την Ευρώπη. Γι’ αυτό, η προσοχή όλων είναι τώρα στραμμένη μόνο στο πρωτάθλημα και στις πέντε αναμετρήσεις που έχουν απομείνει. Αν καταφέρει να διατηρηθεί στην 4η θέση θα ελπίζει πως με προϋποθέσεις θα κερδίσει την έξοδό της στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ