aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το στοίχημα του Κέρκεζ

ΑΕΛ: Το στοίχημα του Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ήταν μια καλή εμπειρία για όλους στην ΑΕΛ η παραμονή για τρεις εβδομάδες στη Βουλγαρία. Οι παίκτες έδεσαν μεταξύ τους και ο Ντούσαν Κέρκεζ πέρασε σε μεγάλο βαθμό τα «θέλω» του και τη νοοτροπία που επιβάλλεται για να κερδίσει το στοίχημα. Τα τεστ των έξι φιλικών αγώνων που έδωσαν οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού έδειξαν πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και πως από μέρα σε μέρα βελτιώνεται σε όλους τους τομείς.

Διαβάστε επίσης: Προσφυγή και αρχές του 2021 το γήπεδο της Λεμεσού

Οι επιλογές είναι εκεί, με τους ποδοσφαιριστές ορεξάτους και έτοιμους να χαρίσουν νίκες στον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΛ είναι η ηρεμία σε όλους τους τομείς, και έχει αρχίσει να την αποκτά χάρη στην προσωπικότητα του προπονητή της. Δεν είναι κάποιος ξένος ο Κέρκεζ, αλλά ένας πολύ δικός της άνθρωπος, που γνωρίζει τι θέλει η ομάδα του, τι θέλει ο κόσμος για να πετύχει. Στη Βουλγαρία δόθηκε έμφαση τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο ανέβασμα της ψυχολογίας. Όλοι πείστηκαν πως ενωμένοι προχωρούν και πως κάποιοι θα αγωνίζονται και οι υπόλοιποι θα συμπαρίστανται.

Διαβάστε επίσης: Ξαναπαίρνει θέση ο κόσμος

Στα τελευταία φιλικά ξεχώρισαν κάποια θετικά στοιχεία, όπως οι πολύ καλές επιλογές στα άκρα. Με την Ξάνθη άρεσε και ο Μαρκόσκι, ενώ στην ίδια θέση είναι και ο Τόρες. Αριστερά είναι οι Μπενίτεθ, Πεχλιβάνης και Αβραάμ, με τους δύο τελευταίους να μπορούν να βοηθήσουν και από άλλη θέση. Έκπληξη είναι και ο νεαρός Μουστάκης, ενώ υπολίζεται και ο Γερολέμου. Φυσικά, τον πρώτο λόγο έχουν οι Αντάμοβιτς, Σίλβα, Ντα Σίλβα και Φιντέλις, ενώ αν τελειώσει θετικά το θέμα και του Βινίσιους, η ομάδα θα είναι πλήρης στη μεσαία γραμμή.

Διαβάστε επίσης: Στο περίμενε για Φράγκου

Ο Ντούσαν Κέρκεζ είδε αυτά που ήθελε στο εξωτερικό, αλλά θα εφαρμόσει και άλλα μέχρι να δει την ΑΕΛ να αποδίδει στον βαθμό που επιθυμεί ο ίδιος. Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, έχει άλλα δύο δυνατά φιλικά, με ομάδες Α’ Κατηγορίας. Το Σάββατο αντιμετωπίζει στη Λάρνακα την Αλκή, ενώ μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα (18/9) θα φιλοξενήσει στο Τσίρειο την Ανόρθωση. Ένα φιλικό θα δώσει και την ερχόμενη Παρασκευή με την ΑΕΖ στο Ζακάκι.

Διαβάστε επίσης: Οι εκατέρωθεν υποχωρήσεις και η νέα συνάντηση για αποζημίωση

Το θετικό είναι πως δεν προέκυψαν οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα με τραυματισμούς. Μόνο ο Χουράδο απέχει, αλλά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Όσο πλησιάζει και η μέρα έναρξης του πρωταθλήματος, ο Ντούσαν Κέρκεζ θα αρχίσει να κατασταλάζει στην ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στην πρεμιέρα με τον Ερμή. Έχει διαπιστωθεί πως σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει πάρει τις αποφάσεις του και μένει να ξεκαθαρίσουν μια ή δύο θέσεις.

Διαβάστε επίσης: Η επανεκκίνηση του Νέστορα Μυτίδη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ