aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το στοίχημα για να ελπίζει

ΑΕΛ: Το στοίχημα για να ελπίζει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το στοίχημα για την ΑΕΛ, για να ελπίζει σε διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τέλους, είναι να βελτιώσει τις επιδόσεις της μακριά από το Τσίρειο. Εάν το πετύχει και εφόσον συνεχίσει να είναι τόσο αφιλόξενη στην έδρα της, τότε θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες να πετύχει τον στόχο της. Από τους 33 βαθμούς που διεκδίκησε μακριά από το Τσίρειο η ομάδα του Κέρκεζ συγκέντρωσε μόλις τους 12. Έχει απολογισμό 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Την ώρα που στο Τσίρειο σε 14 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και αυτού με τον Απόλλωνα ως τυπικά φιλοξενούμενη, από τους 42 βαθμούς που διεκδίκησε μάζεψε 40! Έχασε μόλις δύο στη μοναδική ισοπαλία, με αντίπαλο την Ομόνοια.

Μακριά από την έδρα της η ΑΕΛ έφερε τα ακόλουθα αποτελέσματα: Ανόρθωση 0-0, Ερμής 2-2, Παραλίμνι 0-1, Καρμιώτισσα 1-0, Νέα Σαλαμίνα 1-1, Πάφος FC 0-1, Δόξα 2-1, Ομόνοια 0-3, ΑΕΚ 1-2, ΑΠΟΕΛ 0-1, Ολυμπιακός 2-1.

Γίνεται αντιληπτό πως η ΑΕΛ παρουσιάζει τεράστια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι κάτι που θα θελήσει να το αλλάξει στη συνέχεια, ιδιαίτερα τώρα που θα κληθεί να δώσει όλο ντέρμπι. Προέχει το ματς με τον Εθνικό στο Δασάκι, την Κυριακή. Οι γαλαζοκίτρινοι θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στην επιτυχία επί του Απόλλωνα και να εισέλθουν στα πλέι οφ με δυναμική. Στα τελευταία τρία ματς μακριά από το Τσίρειο, η ΑΕΛ δεν πανηγύρισε τρίποντο αφού έμεινε στην ισοπαλία με τις Ανόρθωση, Ερμή και έχασε από το Παραλίμνι. Τελευταία επιτυχία ήταν αυτή επί της Καρμιώτισσας στις 2 Ιανουαρίου.

Για το προσεχές ματς δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Ντανίλο και Ριέρα και ο τραυματίας Παπαφώτης. Τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Ο Αβραάμ προπονείται κανονικά και αναμένεται να βρεθεί στην αποστολή μετά από καιρό, όπως και ο νεοφερμένος Πσισιέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ