aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το στατιστικό που αποτυπώνει μέχρι ενός σημείου την εικόνα της

ΑΕΛ: Το στατιστικό που αποτυπώνει μέχρι ενός σημείου την εικόνα της

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το στατιστικό που λέει ότι η ΑΕΛ δεν κέρδισε κόρνερ σε ολόκληρο το παιχνίδι, αποτυπώνει μέχρι ενός σημείου την εικόνα της από το κέντρο και μπροστά στο χθεσινό ισόπαλο χωρίς τέρματα ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι παίκτες στις πτέρυγες έμοιαζαν εγκλωβισμένοι, οι μέσοι δεν συνεργάστηκαν αρμονικά και ως εκ τούτου, δεν βγήκε το παιχνίδι που προφανώς σχεδίασε ο Κέρκεζ.

Οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν δύο φορές στο πρώτο μέρος (Ζντραφκόφσκι 16΄, Γεωργίου 33΄) και μία στο δεύτερο. Η τελευταία ήταν και η σημαντικότερη. Ο Μαέ δεν νίκησε τον Λόρια σε τετ α τετ, μετά από εξαιρετική ασίστ του Ριέρα στην πιο ξεκάθαρη ευκαιρία του αγώνα.

Η απώλεια δύο βαθμών είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δύο θέσεων της λεμεσιανής ομάδας, η οποία από την κορυφή βρέθηκε στην τρίτη θέση. Ακολουθεί ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τον συμπολίτη Απόλλωνα σε ένα ματς που η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ καλείται (ξανά) να δώσει διαπιστευτήρια. Η «μάχη» για τον τίτλο επιφυλάσσει σκληρές δοκιμασίες και τουλάχιστον στο Τσίρειο η ΑΕΛ έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο.

Xάνει και τα δύο παιχνίδια που απομένουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Σίτο Ριέρα. Ο Ισπανός μέσος δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με την Πάφος FC και με απόφαση του Ντούσαν Κέρκεζ δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ενώ η κίτρινη στον αγώνα με την Ανόρθωση θα του στερήσει τη συμμετοχή στο ματς της 26ής αγωνιστικής με τον Εθνικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ