aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το σενάριο που την στέλνει στο γκρουπ των ισχυρών

ΑΕΛ: Το σενάριο που την στέλνει στο γκρουπ των ισχυρών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δυνατούς αντίπαλους θα βρει μπροστά της η ΑΕΛ, στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, με τους 4.985 βαθμούς που έχει στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, θα είναι στο γκρουπ των αδύνατων. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα, με λίγη τύχη να βρεθεί στον όμιλο των δυνατών, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί σε περίπτωση που η δευτεραθλήτρια του βοσνιακού πρωταθλήματος, Ζρίνσκι Μόσταρ και η Καϊράτ του Καζακστάν περάσουν, από τον 1ο προκριματικό γύρο στον 2ο. Η πρόκριση και των δύο ομάδων στην επόμενη φάση παρουσιάζει πολλές πιθανότητες, αλλά μια επιφύλαξη υπάρχει πάντα στο ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, για να ισχύσει αυτό το σενάριο πρέπει τρεις εκ των ομάδων που ακολουθούν να αποκλειστούν από τον 1ο γύρο για να καταφέρει η ομάδα της Λεμεσού να βρεθεί στους δυνατούς.

Όπως και να έχει στην ΑΕΛ δεν στέκονται στα σενάρια, που θα τους ευνοήσουν να πάρουν θέση στους δυνατούς της κλήρωσης. Η προσοχή είναι στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ΑΕΛ και στη έγκαιρη και σωστή προετοιμασία.

Στο ρόστερ της ομάδας της Λεμεσού έχει προστεθεί ο Ιβάν Κάρλος, ενώ αναμένονται άλλες τρεις κινήσεις. Το ερωτηματικό είναι ποιοι θα αποχωρήσουν, χωρίς να είναι δύσκολο να απαντηθεί. Οι Σχρανζ, Αγκάνοβιτς και Ντα Σίλβα θα αποχωρήσουν, ενώ δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση για κάποιους άλλους υποψήφιους προς αποχώρηση (Λ. Σίλβα, Αντόνια). Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιστρέψει ο Μάριος Ηλία, που ήταν δανεικός στον Ερμή, όπως και ο Κίρε Μαρκόσκι. Υπάρχουν και άλλοι δανεικοί, όμως δεν έχει παρθεί ακόμη καμιά απόφαση για το μέλλον τους, κάτι που θα ξεκαθαρίσει σύντομα.

Το άλλο πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί είναι αυτό με τις ανανεώσεις των συμβολαίων με τους Βοζίνια και τον Ζούνιορ.  Αμφότεροι είναι πολύ κοντά στο να δεχθούν τις προτάσεις που τους έχουν γίνει. Αν τελικά έχει αίσιο τέλος η περίπτωσή τους, η ΑΕΛ θα έχει κλείσει θετικά πολύ μεγάλο κεφάλαιο, αφού και οι δύο ποδοσφαιριστές θεωρούνται απαραίτητοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ