aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το… γύρισμα του τροχού

ΑΕΛ: Το… γύρισμα του τροχού

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στην ΑΕΛ, δηλώνουν πανέτοιμοι και αποφασισμένοι ώστε να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Ανόρθωση. Ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι ποδοσφαιριστές του, έχουν επίγνωση των δυσκολιών που τους περιμένουν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ωστόσο απέδειξαν πλειστάκις στην τρέχουσα σεζόν ότι μπορούν να καταβάλουν την αντίσταση οποιουδήποτε αντιπάλου. Η βαθμολογική θέση της ΑΕΛ, εξάλλου, δεικνύει πάρα πολλά. Διαθέτει πλειάδα παικτών σε κάθε θέση, έχει ποιότητα και μπορεί να… τιμωρήσει ανά πάσα στιγμή.

Όπως γράφτηκε πλειστάκις, το μεγάλο στοίχημα είναι η εξισορρόπηση των εμφανίσεων και κυρίως των αποτελεσμάτων της ομάδας, εντός και εκτός έδρας. Για να αντιληφτείτε, κατά το τρέχον έτος και μόνο, κατέγραψε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα παιχνίδι που έδωσε στο Τσίρειο, ενώ μακριά από αυτό μετρά από μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Η τελευταία φορά που πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς ήταν στις 2 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Καρμιώτισσα στο «Στέλιος Κυριακίδης» (1-0). Δηλαδή, πριν από 39 μέρες!

Στο σημερινό ματς, λοιπόν, καλείται να… γυρίσει δυναμικά τον τροχό, να δώσει τέλος στα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα εκτός έδρας (Ένωση 0-1, Ερμής 2-2), ανανεώνοντας αυτομάτως την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας, λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. «Θα ήταν τέλειο αν κερδίσουμε τον τίτλο, αλλά δεν υπάρχει χώρος για ευφορία, υπάρχει αρκετός δρόμος. Υπάρχουν και τα πλέι οφ με άλλα δέκα παιχνίδια», σχολίασε εξάλλου ο προπονητής της ομάδας σε ξένη ιστοσελίδα.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ κατέληξε στο πλάνο του, χωρίς να υπολογίζει σε σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Οι Ανδρέας Αβραάμ, Ντανίλο, Αλεξάντερ Πάντιτς, Κρίστοφερ Πσισιέ «τρέχουν» για να προλάβουν το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα, την ίδια ώρα που αργεί κάπως η επιστροφή του Βασίλη Παπαφώτη.

Όσον αφορά στο αρχικό σχήμα, δεν αναμένεται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Ο Βοζίνια θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κυριάκου, Τεϊσέιρα, Κέρκεζ, Αντωνίου. Οι Ζντραφκόφσκι, Ριέρα, Αβντίγια αναμένεται να αποτελέσουν την τριάδα στο κέντρο και στην επίθεση οι Τόρες, Γεωργίου, Μαέ. Η εν λόγω ενδεκάδα, ασφαλώς, αποτελεί απλά και μόνο εκτίμηση. Γιατί, προφανώς, δεν θα θεωρηθεί έκπληξη εάν κάποιος ή κάποιοι εκ των Μεντόγεβιτς, Μπάμπιτς, Έουλερ και Αντάμοβιτς πάρουν φανέλα βασικού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ