aekaelakritasanorthosisapoelapollonarisdoksakarmiotissasalaminaomonoiaolympiakosparalimnipafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το δεκατριάρι της… ευτυχίας!

ΑΕΛ: Το δεκατριάρι της… ευτυχίας!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΛ και παρόλο που το δείγμα πολλοί λένε είναι μικρό, η αλήθεια είναι πως η φετινή ομάδα έχει για όπλο της το ομαδικό πνεύμα, την πειθαρχία και το πάθος. Το τέσσερα στα τέσσερα δεν είναι και ό,τι πιο απλό, ενώ δεν περνάει απαρατήρητο πως οι τρεις από τις τέσσερις νίκες σημειώθηκαν εκτός έδρας. Δεν το λες και λίγο αυτό.

Η ΑΕΛ πέρασε και από το «Στέλιος Κυριακίδης» με νίκη και παραμένει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με 12 βαθμούς και περιμένει το επόμενο παιχνίδι που είναι με την Αλκή στο Τσίρειο. Η νίκη ήταν και το δώρο των ποδοσφαιριστών στον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους που λίγη ώρα πριν πάντρευε την κόρη του. Οι γαλαζοκίτρινοι ανέδειξαν πολύ καλά στοιχεία, κέρδισαν πόντους και έδειξαν πως έχουν τις δυνατότητες να συνεχίσουν και με άλλες επιτυχίες.

Η ΑΕΛ έπεσε προψές και πάνω στο δεκατριάρι της νίκης, γιατί η επιτυχία επί της Πάφου ήταν η 13η φετινή, αν προσθέσουμε στις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα και τις εννέα στα φιλικά! Η ΑΕΛ δεν έφθασε με ευκολία στη νίκη, γιατί η αντίπαλός της μετά την πεντάρα από τον Απόλλωνα, ήθελε να διαλύσει τις άσχημες εντυπώσεις.

Η ομάδα της Λεμεσού είχε όμως φύλακα άγγελο τον Πάτρικ Πρόσεκ, ο οποίος πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση. Και στο 0-0 και στο 1-0 κράτησε όρθια την ομάδα του με τις επεμβάσεις του. Έτσι η ΑΕΛ, μετά τον Βοζίνια, έχει άλλο έναν σπουδαίο τερματοφύλακα για να συνεχίσει να νιώθει ασφαλής στην άμυνα. Παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, μετά το 25’ βρήκε τα πατήματά της, ανέβηκε ο Ντα Σίλβα και ο Γκαθτανιάγα, ο Μπενίτεθ με τον Τόρες ανέβηκαν πιο ψηλά και η ΑΕΛ έφθανε πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία.

Το γρήγορο γκολ στην επανάληψη, με τον Χουράδο, βοήθησε όλη την ομάδα, η οποία χρειάστηκε όμως και τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Πρόσεκ για να μην δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης. Το γκολ του Αβραάμ, λίγο πριν τα τέλος, ήλθε σαν κερασάκι στην τούρτα, για να αρχίσουν τα πανηγύρια σε Πάφο και Λεμεσό.  Η ΑΕΛ κέρδισε ένα παιχνίδι που έκρυβε πολλές παγίδες, όμως στάθηκε όρθια, παίρνοντας άλλο ένα παιχνίδι, χωρίς να δεχθεί γκολ. Γιατί ξέχωρα από την τέταρτη σερί νίκη της, ένα ακόμη παράσημο για τους γαλαζοκίτρινους είναι πως δεν έχουν ακόμη δεχθεί γκολ.

Το λάθος η φάση του οφ σάιντ και ο Τσούκκας

Μέσα στη γενική κατακραυγή για την κατακύρωση ενός γκολ, η απόφαση του Αβραάμ Τσούκκα να συμβουλευτεί τρίτους -αν και κατά παράβαση των κανονισμών- ήταν σωστή, όπως του είχε υποδείξει από την αρχή ο πρώτος βοηθός Πέτρος Πέτρου. Μετά την εξέλιξη αυτή η ΑΕΛ πήρε τα πάνω της αγωνιστικά και η νίκη της στο τέλος αποκτά μεγαλύτερη σημασία, γιατί επιτεύχθηκε επί ενός πολύ καλού αντιπάλου, που καμιά σχέση δεν είχε με την εικόνα που έδειξε πριν από μια εβδομάδα στο Τσίρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ