aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το δείγμα είναι προβληματικό

ΑΕΛ: Το δείγμα είναι προβληματικό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το δείγμα των πρώτων παιχνιδιών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, είναι αρκετό για να προβληματίσει τους φίλους της ΑΕΛ. Σε βαθμό που δημιουργείται η απορία αν μπορεί να επαναληφθεί ο στόχος της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη σεζόν.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια, με τον ΑΠΟΕΛ (0-1) στο Σούπερ Καπ και τη Νέα Σαλαμίνα (2-3) για το πρωτάθλημα, παρουσίασε δυο διαφορετικά τελευταία ημίωρα. Απέναντι στους ομόχρωμούς τους, οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού πίεσαν και είχαν ευκαιρίες για γκολ, αποδίδοντας και καλό ποδόσφαιρο, ενώ στο ίδια διάστημα ήταν τραγικοί κόντρα στους ερυθρόλευκους.

Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους, σε κάποιους περισσότερο, σε άλλους λιγότερο. Οι ποδοσφαιριστές έχουν τις δικές τους ευθύνες, είναι όμως και θέμα στρατηγικής της ομάδας, ποια τακτική θα πρέπει να ακολουθεί, όταν είναι πίσω στο σκορ και ποια όταν προηγείται. Το βράδυ του Σαββάτου τίποτα δεν πήγε σωστό και η ήττα ήλθε να βγάλει στην επιφάνεια αδυναμίες.

Εκ των υστέρων όλοι γινόμαστε «δάσκαλοι», όμως έχει σημασία η τεχνική ηγεσία να αξιοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές της. Δεν είδαμε καθόλου τον Γερολέμου, ούτε και τον Ζντραφκόσκι, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μεσαία γραμμή, όταν η ΑΕΛ, είχε πάρει κεφάλι στο σκορ.

Μετά το 1-2 χρειαζόταν μια κίνηση για να κρατήσει πιο πολύ η ομάδα της Λεμεσού την μπάλα. Δημιουργούνται πάντως ερωτηματικά για τη μη χρησιμοποίηση του Σκοπιανού μέσου. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, αυτό συμβαίνει επειδή δεν ανανέωσε ακόμη τη συνεργασία του με τον σύλλογο της Λεμεσού.

Κάτι που σίγουρα αποτελεί πρόβλημα, όπως φάνηκε στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, π.χ. σαν τον παραγκωνισμό του Λαφράνς για σημαντικό διάστημα την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ