aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το άλλαξε και την… άλλαξε

ΑΕΛ: Το άλλαξε και την… άλλαξε

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην ΑΕΛ κρατάνε την αντίδραση του δεύτερου ημιχρόνου και το «διπλό» επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου (2-1), με το οποίο η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ανέβηκε στους 40 βαθμούς. Μέσα σε ένα δίλεπτο οι γαλαζοκίτρινοι ανέτρεψαν το σε βάρος τους αποτέλεσμα παίρνοντας πολύ σημαντική νίκη, η οποία τους ανεβάζει τη διάθεση για τη συνέχεια. Πέραν από τη νίκη, εκείνο που σημάδεψε το παιχνίδι ήταν το ανέβασμα της ομάδας της Λεμεσού στο δεύτερο ημίχρονο, σε σχέση με το προβληματικό πρώτο.

Δεν δούλεψε, όπως υπολόγιζε, το σχήμα της ομάδας του στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως ο Βόσνιος προπονητής το άλλαξε και αμέσως φάνηκε η βελτίωση. Με το 4-4-2 και με τους ποδοσφαιριστές να καταθέτουν πάθος, όλα πήγαν καλύτερα στην επανάληψη και φάνηκε η διαφορά με τον τρόπο που πρώτα ισοφάρισε και μετά έφτασε και στο νικητήριο γκολ. Με μέτρια ή καλή εμφάνιση, σημασία έχει ότι ανέβηκε στο κρίσιμο σημείο του αγώνα, νίκησε, αφήνοντας πίσω την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (0-1).

Η ΑΕΛ του δεύτερου ημιχρόνου, με τον τρόπο που αγωνίστηκε, δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Ένωση για να απειλήσει την εστία του Πρόσεκ. Ο Πολωνός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και μαζί με τους Ζούνιορ και Γκοντάλ ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας της Λεμεσού. Βέβαια για να βελτιωθεί η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να ανεβάσουν την απόδοσή τους οι Αντάμοβιτς και Λεάντρο Σίλβα. Ο πρώτος, που ήταν μέτριος στο πρώτο μέρος, ενήργησε άψογα στη φάση της ισοφάρισης και παράλληλα πήρε τα πάνω του, ενώ ο δεύτερος έδωσε πολύ καλή κάθετη πάσα στο πρώτο γκολ, ενώ εκτέλεσε το φάουλ, με το οποίο ο Ζούνιορ πέτυχε το δεύτερο.

Ο τελευταίος ήταν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα, έδωσε πολλές λύσεις σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το γκολ που σημείωσε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Η ΑΕΛ κέρδισε και μαζί νίκησε και τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Η μουρμούρα με τις προσθαφαιρέσεις που κυκλοφορούσαν την περασμένη εβδομάδα δημιούργησαν ένα βαρύ κλίμα, γι’ αυτό και η 13η νίκη στο πρωτάθλημα έφερε ξανά ηρεμία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ