aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Το αδύναμο σημείο και το ερωτηματικό στην άμυνα

ΑΕΛ: Το αδύναμο σημείο και το ερωτηματικό στην άμυνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ θέλει να τα δώσει όλα στο σημερινό (16:00) ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατεί, μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μπορεί να παρουσιαστεί σε τόσο καλή κατάσταση ώστε να μπορέσει να αντιδράσει και να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στον φορμαρισμένο συμπολίτη της.

Σε τέτοια παιχνίδια, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο μονομάχοι, παίζει μεγάλο ρόλο το γόητρο. Οι γαλαζοκίτρινοι προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες, ενώ παραμένουν και χωρίς νίκη εντός του 2020.

Όμως, το πιο αδύνατό τους σημείο είναι πως θα παραταχθούν με σημαντικές απουσίες. Ο Α. Τεϊσέιρα θα είναι εκτός πλάνου λόγω καρτών, ο Γκοντάλ είναι τραυματίας, ο Γκαζαριάν είναι ανέτοιμος, ο Γερολέμου ταλαιπωρείται με ίωση, ενώ ο Γουίλερ αποτελεί παρελθόν, καθώς παραχωρήθηκε στον ΑΠΟΕΛ.

Οι απουσίες είναι σημαντικές για την ΑΕΛ που έχει περιορισμένο ρόστερ και φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε εσωτερικές μετακινήσεις για να καλύψει τις απουσίες. Αν γράψουμε ότι η κατάσταση είναι ρόδινη στην ΑΕΛ, θα είναι ψέμα. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καταθέσουν όσες δυνάμεις έχουν για να φτάσουν στη νίκη, επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους. Θα χρειαστεί πολλή ενέργεια, συγκέντρωση και σωστή τακτική. Οι ανακατατάξεις στις τρεις γραμμές δημιουργούν επιφύλαξη κατά πόσο η ΑΕΛ θα μπορέσει να παρουσιαστεί με απόλυτη συνοχή για να φύγει αυτή νικήτρια από το γήπεδο.

Ο Κέρκεζ διαθέτει μόνο έναν κλασικό στόπερ, τον Ράσο. Με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του, θα επιστρατεύσει άλλους δύο για να συμπληρώσει την οπισθοφυλακή του. Ο ένας θα είναι ο Γκαθτανιάγα, όμως ο άλλος αποτελεί ερωτηματικό. Υπάρχει και η λύση με τον Χ. Κυριάκου, ενώ μπορεί να δούμε και κάποια έκπληξη, για παράδειγμα τον Μεντόγιεβιτς ή τον Ν. Τεϊσέιρα να καλύπτουν τη θέση.

Η ΑΕΛ θα δεχθεί πίεση και ασφαλώς η μεσοαμυντική λειτουργία θα χρειαστεί να αποδώσει απλά και με απόλυτη συνοχή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων θα παρατάξει την ενδεκάδα του με τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τριάδα στην άμυνα θα είναι οι Χ. Κυριάκου ή Μεντόγιεβιτς, Γκαστανιάγα και Ράσο. Δεξιά θα είναι ο Χ. Κυριάκου ή ο Αντωνίου και αριστερά ο Αβραάμ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ζντραφκόσκι, Αντάμοβιτς και Αγκάνοβιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Χουράδο με τον Τόρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ