aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Τη θέλει πιο απαιτητική επιθετικά

AEΛ: Τη θέλει πιο απαιτητική επιθετικά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι μόνο στα μισά της διαδρομής και για να φτάσει στον στόχο που έχει θέσει, η ΑΕΛ θα χρειαστεί κι άλλη προσπάθεια. Έδωσε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας 37 βαθμούς, όμως έχει να δώσει άλλους 15 μέχρι να τελειώσει τη δουλειά της. Απομένουν άλλα πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος και άλλα δέκα για τα πλέι-οφ. Συνεπώς, υπάρχει ακόμη μεγάλη ανηφόρα και επιβάλλεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Ντούσαν Κέρκεζ μέσα από την πορεία της ομάδας του και την αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του έχει μάθει πολλά.

Η προσοχή του είναι στον αγώνα που ακολουθεί με το Παραλίμνι και, όπως όλα δείχνουν, θα παρουσιάσει ενδεκάδα με αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Ζούνιορ και Νιλς Τεϊσέιρα, ενώ έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Αγκάνοβιτς. Εκτός θα είναι ο Αντρέ Τεϊσέιρα που αποβλήθηκε και ο τραυματίας Χάρης Κυριάκου. Η προσπάθεια του προπονητή της ΑΕΛ είναι να παρουσιάσει μια πιο απαιτητική ομάδα, κυρίως επιθετικά, αφού στην άμυνα έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια. Με τον ΑΠΟΕΛ δημιούργησε δυο-τρεις καλές στιγμές αλλά ώς εκεί. Με το Παραλίμνι, αλλά και στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, θα χρειαστεί περισσότερη δράση και συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών για να φθάσει σε νίκες. Είναι για αυτόν τον λόγο που στην ΑΕΛ κινούνται για ακόμη μια προσθήκη στην επιθετική γραμμή.

Ο Μυτίδης αποκτήθηκε το καλοκαίρι αλλά δεν βοήθησε, ο Χουράδο έφθασε τα οκτώ γκολ αλλά έμεινε… άσφαιρος το τελευταίο διάστημα, ενώ τραυματίστηκε και ο Τόρες. Ο Μπενίτεθ έμεινε κι αυτός εκτός, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες οι επιλογές για τον Κέρκεζ στη γραμμή κρούσης. Δεν αποκλείεται η επάνοδος του Χουράδο στην κορυφή της επίθεσης, μαζί με τον Μακρή, ενώ στη μεσαία γραμμή θα διατηρηθούν οι Γκαθτανιάγα, Ζντραφκόσκι και Αντάμοβιτς. Στο «Τάσος Μάρκου» αναμένεται η ΑΕΛ να παρουσιαστεί με διαφορετική τακτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ