aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Θωρακίζεται στα μετόπισθεν με έναν «πύργο»

ΑΕΛ: Θωρακίζεται στα μετόπισθεν με έναν «πύργο»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τον αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό που έψαχνε η ΑΕΛ, τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρόντερικ Μίλερ. Πρόκειται για 28χρονο (3.4.1992) διεθνή με το Παναμά. Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι προχωρημένες και εκτός απροόπτου θα δώσουν τα χέρια. Ο Ντούσαν Κέρκεζ, μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τον Σενκ που αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για το κέντρο της άμυνας, έκρινε ότι ο Μίλερ πληροί τα κριτήρια που τέθηκαν για να καλύψει τη θέση του αριστερού στόπερ.

Ο 27 φορές διεθνής με την εθνική Παναμά, διατηρεί συμβόλαιο με την Κάρλος Στέιν του Περού μέχρι τον Δεκέμβριο, ωστόσο διεμήνυσε ότι δεν τίθεται πρόβλημα να τερματίσει τη συνεργασία του από τώρα, ανοίγοντας τον δρόμο για ένταξή του στην ΑΕΛ. Ήδη, ο Μίλερ αναζητεί τρόπο να έρθει στην Κύπρο, για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του στην ομάδα της Λεμεσού.

Η τελευταία τριετία δεν ήταν καθόλου καλή για τον 28χρονο στόπερ αφού κατέγραψε μόλις 12 συμμετοχές. Είχε προηγουμένως ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό και προσπαθεί να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Δεν το πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια και θα το επιδιώξει κατά πάσα πιθανότητα με τη φανέλα της ΑΕΛ. «Η καριέρα μου επισκιάστηκε από αυτό. Δυστυχώς υπέφερα από έναν τραυματισμό, με έκανε να αισθάνομαι κάποτε καλά και κάποτε άσχημα», είχε τονίσει ο ύψους 1.90μ. στόπερ σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον Κέρκεζ αφού έκρινε πως πρόκειται για καλό ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΛ. Ο Βόσνιος προπονητής αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει τον Μίλερ να πιστέψει στον εαυτό του και να είναι πολύτιμος στη νέα του ομάδα, εφόσον πέσουν και οι υπογραφές. Πριν το 2017, ο ποδοσφαιριστής από τον Παναμά είχε και γεμάτες σεζόν με την Σαν Φρανσίσκο. Ακολούθησε η παρουσία του στις Ατλέτικο Νασιονάλ στην Κολομβία, Φεϊρένσε Πορτογαλίας, Οκζέτπες Καζακστάν και Κάρλος Στέιν Περού. Εφόσον καταλήξει στην ΑΕΛ, θα δείξει ο χρόνος κατά πόσο θα πετύχει αυτό που ψάχνει την τελευταία τριετία, δηλαδή να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του, βοηθώντας τον να επιστρέψει και στην εθνική Παναμά.

Με ολοκλήρωση της μετεγγραφής του Μίλερ, στην ΑΕΛ θα επικεντρωθούν στην προσπάθεια σύναψης συνεργασίας με δεξιό μπακ αλλά και νεαρό επιθετικό. Με αυτές τις δύο προσθήκες θα γεμίσει το ρόστερ, ενώ «φωτογραφίζεται» άλλη μια προσθήκη στη μεσαία γραμμή ελέω Γκαθτανιάγα. Ο Ισπανός, που δεν αποδέχθηκε την πρόταση της ΑΕΛ για αναπροσαρμογή συμβολαίου, τέθηκε εκτός ομάδας και με οδηγία του Ανδρέα Σοφοκλέους δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μαζί του. Εάν οριστικοποιηθεί τερματισμός της συνεργασίας με τον Γκαστανιάγα, είναι πολύ πιθανό η ΑΕΛ να θελήσει να καλύψει το κενό του με άλλον ποδοσφαιριστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ