aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν την Ευρώπη

AEΛ: Θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν την Ευρώπη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μέχρι αύριο, μετά και από την τελευταία προπόνηση θα ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Μάρκο Σοάρες. Νιώθει καλύτερα ο μέσος της ΑΕΛ, αλλά αν δεν είναι εντελώς έτοιμος δεν θα ρισκάρουν τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

Εκτός δράσης θα είναι και ο Ζούνιορ, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Σαβάν. Οι γαλαζοκίτρινοι με όσους ποδοσφαιριστές έχουν στη διάθεσή τους θα τα δώσουν όλα τη Δευτέρα στο ΓΣΠ με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Διονύσης Διονυσίου είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει πάλι σε αλλαγές

Είναι πεπεισμένος πως, πλέον, οι ποδοσφαιριστές παίζουν για την ομάδα τους, αλλά και για να αποδείξουν πως μπορούν για πολύ περισσότερα, αφού οι δυνατότητές τους έχουν υποτιμηθεί. Το «πιπίλισμα» των προηγούμενων εβδομάδων περί χαμηλού προϋπολογισμού, τους έχει πειράξει και τα έχουν συζητήσει μεταξύ τους. Και θέλουν να αποδείξουν, πως θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος της περιόδου για να οδηγήσουν την ΑΕΛ στην Ευρώπη.

Επί θητείας της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας, για την οποία  υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός, με την προσπάθεια του Πάμπου Χριστοδούλου να μην αμφισβητείται, θα μπορούσαν να είχαν ανελιχθεί και κάποιοι άλλοι, αντί να επιμένει πεισματικά σε ορισμένους που δεν μπορούσαν να πάρουν την ομάδα εκεί που ήθελε ο κόσμος και η διοίκηση.

Δεν έγινε καμιά προσπάθεια για να αναδειχθεί κάποιος από τους Κύπριους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, την ίδια ώρα που γίνεται μεγάλη προσπάθεια στις ακαδημίες. Οι Α. Κυριάκου, Γ. Μαύρου, Α. Νεοφύτου, Σ. Βασιλείου. Μ. Ηλία τα δίνουν όλα στις προπονήσεις και πιστεύεται ότι θα πρέπει να προσεχθούν περισσότερο. Οι δύο πρώτοι, πήραν ήδη τα πρώτα τους λεπτά στο πρωτάθλημα. Ο πρώτος περίμενε καρτερικά τις ευκαιρίες του, ενώ χθες κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών.

Με την Εθνική Ελπίδων (που ήταν και αρχηγός) έκανε μεγάλα παιχνίδια, ενώ ο Μαύρου σκίζεται στις προπονήσεις και προσπαθεί να βελτιωθεί. Χωρίς επίσημα παιχνίδια, όμως, δεν θα προχωρήσουν, ούτε αυτοί, ούτε οι άλλοι νεαροί. Βέβαια, η φανέλα της ΑΕΛ είναι βαριά και όσοι κληθούν να τη φορούν, πρέπει να το αξίζουν. Και στο παρελθόν χάθηκαν κάποια ταλαντούχα παιδιά, γι’ αυτό και υποστηρίζεται ότι όσοι ασχολούνται με το ζήτημα αυτό επιβάλλεται να είναι πιο προσεκτικοί. Το μόνο που ζητούν οι νεαροί  είναι ίση μεταχείριση και ευκαιρίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ