aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Θα περιμένει τον Ντόσα μέχρι την τελευταία στιγμή

ΑΕΛ: Θα περιμένει τον Ντόσα μέχρι την τελευταία στιγμή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ καλείται να δώσει σκληρή μάχη την Πέμπτη με τον Άρη σε ένα παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης. Το 0-0 του πρώτου αγώνα έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ να βρίσκεται ενώπιον μίας μεγάλης πρόκλησης. Στο πρώτο παιχνίδι κυνήγησε το μηδέν στην άμυνα και το πέτυχε με τη βοήθεια και της τύχης. Στον επαναληπτικό, όμως, θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ διαφορετικοί οι γαλαζοκίτρινοι, να είναι και πάλι προσεκτικοί στην άμυνα, αλλά να δώσουν έμφαση και στο γκολ.

Ο προπονητής της ΑΕΛ από χθες έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της ομάδας του και αυτό που τον προβληματίζει είναι η χρησιμοποίηση ή όχι του Ντόσα Ζούνιορ. Ο αρχηγός της ΑΕΛ είναι καλύτερα, όμως η παρουσία του στον αγώνα της Πέμπτης θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Η συμμετοχή του Ζούνιορ σε ένα τέτοιο παιχνίδι με τόσο ψηλό βαθμό δυσκολίας κρίνεται απαραίτητη, καθώς η βοήθειά του απέναντι στον διψασμένο Άρη θα είναι πολλαπλής σημασίας. Αν τελικά ο Ζούνιορ δεν καταφέρει να δώσει το «παρών» του, βασικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα θα γίνουν.

Πιθανολογείται χρησιμοποίηση του Γκαζαριάν από την αρχή, καθώς ο Αρμένιος έχει τα προσόντα να απειλήσει την εστία του Άρη, κάτι που φάνηκε στα δυο σουτ που επιχείρησε στο διάστημα που αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα. Δεν αποκλείεται ακόμη να ξεκινήσει από την αρχή ο Ιβάν Κάρλος, που μπορεί να πιέσει και να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Η ΑΕΛ θα πρέπει να είναι διαφορετική και να μην παρουσιαστεί με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο, αν θέλει να είναι μέσα στο «κόλπο» της πρόκρισης. Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει διάφορα στο μυαλό του και δεν αποκλείεται να παρατάξει την ομάδα του με το 4-2-3-1 ή και με 4-4-2 και με διαφοροποίηση στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας.

Αν ξεκινήσει από την αρχή ο Ιβάν Κάρλος, θα μείνει στον πάγκο ο Χουράδο. Δεν αποκλείεται όμως να τους δούμε μαζί στην επίθεση και πίσω από τους δύο να είναι ο Γκαζαριάν, αντί του Αγκάνοβιτς. Το παιχνίδι κρύβει πολλές παγίδες, η ΑΕΛ «αφοσιώθηκε» στον πρώτο αγώνα, στο να μην δεχθεί γκολ, όμως στον επαναληπτικό δεν θα περιμένει πάλι μόνο τις επιθέσεις του Άρη. Ο Ντούσαν Κέρκεζ καλείται να σχεδιάσει διαφορετικά την ομάδα του, να την απαλλάξει από το άγχος για να παρουσιαστεί πιο δημιουργική και επιθετική. Θα είναι υποχρεωμένοι οι γαλαζοκίτρινοι να παρουσιαστούν πιο απαιτητικοί και δραστήριοι στον επιθετικό τομέα.

Όσον αφορά στην μεσαία γραμμή, θα δοθεί και πάλι μάχη, όπως και στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ζντραφκόσκι έβγαζε μάτια με την απόδοσή του, σταματώντας πολλές επιθέσεις του Άρη, όμως για να ελπίζει η ΑΕΛ σε αποτέλεσμα που θα της δίνει την πρόκριση, θα πρέπει να έχει και τους άλλους μέσους σε ψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Αντάμοβιτς και ο Γκαζτανιάγα θα πρέπει να παρουσιαστούν πιο δραστήριοι, τόσο ως ανασταλτικοί, αλλά και σαν «νεροκουβαλητές». Στο ματς της περασμένης Πέμπτης, παρουσιάστηκαν κάποια κενά διαστήματα με «αρρυθμίες», που έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να είναι πιο επιθετικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ