aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Τέτοιου είδους «γιατρικά» είναι τα καλύτερα

ΑΕΛ: Τέτοιου είδους «γιατρικά» είναι τα καλύτερα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μετά από τρία χρόνια, η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα σε αγώνα πρωταθλήματος και μάλιστα με ανατροπή! Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι περσινοί κυπελλούχοι νίκησαν τον συμπολίτη τους με 2-1. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ΑΕΛ μπόρεσε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να φθάσει στην ολική ανατροπή φθάνοντας σε μια σπουδαία νίκη.

Και το καλύτερο; Η ομάδα του Λιμανιού έπεισε με την απόδοσή της ότι έχει πολλές δυνατότητες και ασφαλώς κοιτάζει και φέτος ψηλά. Τα πιο κάτω όμως, δεν αφορούν στο γεγονός πως η φετινή ΑΕΛ δεν έδειξε έως τώρα ότι θα είναι το ίδιο δυνατή, ή πιο καλή από πέρυσι. Τουλάχιστον σε βάθος χρόνου, θα αποδειχθεί αυτό. Εάν μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο ή ανάλογο με πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: Κέρκεζ: «Δεν ξέρω ποιό είναι το πρόβλημα στη Λεμεσό…»

Η ομάδα είναι σχεδόν ίδια, ο βασικός κορμός υπάρχει, οι εξελίξιμοι παίκτες υπάρχουν, το βάθος επίσης υπάρχει. Όπως και ένας καλός προπονητής. Με τα τερτίπια του, τις ιδιοτροπίες του, τους εγωκεντρισμούς τους, τα… κολλήματά του, αλλά που να έχει την ικανότητα να κάνει ένα «φθηνό» από άποψης μισθολογίου υλικό, να είναι αξιόλογο και αξιόμαχο. Κι αυτό είναι που μετράει. Και θα το παίξουμε για άλλη μία φορά «ισχυρογνώμονες» πως ο κυπριοποιημένος Βόσνιος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά το dna της ομάδας στην οποία βγάζει το ψωμί του και αυτό είναι που μαζί με τις προπονητικές του ικανότητες βοηθάνε για το καλό της ομάδας. Το γνωρίζει όσο ελάχιστοι τη δεδομένη στιγμή στο σύλλογο…

Διαβάστε επίσης: «Δεν ελέγχουμε τι τρώει ο Κάρλος, απίστευτο με τον Γκοντάλ»

Ομάδα με το μικρότερο ρόστερ και μπάτζετ συγκριτικά με τις υπόλοιπες θεωρητικά μεγάλες, αλλά και με τη διοικητική αστάθεια που την ταλαιπώρησε φέτος, είναι άθλος μόνο και μόνο που καταφέρνει και ορθώνει ανάστημα και πείθει ότι και φέτος μπορεί να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κι αν δεν τα καταφέρει, δεν θα πρόκειται για μεγάλη αποτυχία.

Με τους τρεις βαθμούς που πήρε η ΑΕΛ απέναντι στον Απόλλωνα, έφτασε στους 11 και ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία. Και τέτοιου είδους νίκες, είτε μεγάλες, είτε σε ντέρμπι, είτε απέναντι στον συμπολίτη, είναι τα καλύτερα γιατρικά για τις πληγές που ανοίγονται όταν στα προβλήματα προστίθεται η αμφισβήτηση προς τον προπονητή και τους παίκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ