aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Τα σχέδια χάλασαν με το «καλημέρα»

ΑΕΛ: Τα σχέδια χάλασαν με το «καλημέρα»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ ήταν κακή προψές στο ΓΣΠ και ηττήθηκε φυσιολογικά με 0-3 από τον ΑΠΟΕΛ, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ προσπαθούσε από την αρχή να μη δεχθεί γκολ και σε αυτή τη λογική ανέπτυξε την τακτική της. Κάτι που δεν της βγήκε, όμως, αφού ήλθε νωρίς το πρώτο γκολ και της χάλασε τα σχέδια.

Είχε κάποια καλά διαστήματα, όμως αυτά δεν αλλάζουν τη γενική κακή εικόνα. Η άμυνα ήταν αργή, η μεσαία γραμμή ανύπαρκτη και κυρίως κάποιες εξάρσεις των Τόρες και Γουίλερ υπενθύμιζαν την παρουσία της. Κοντολογίς, με τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού δεν είχαν πιθανότητες να κτυπήσουν τον αντίπαλό τους. Υπήρχαν πολλές διαφορές από τον ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ έδειξε από την αρχή πως δεν μπορούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει.

Η τακτική του Βόσνιου προπονητή να μαζέψει γύρω από την περιοχή του Βοζίνια σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να είναι συνεχώς στην επίθεση. Δεν είχε φυσικά και τις επιλογές για να αλλάξει κάτι, αφού απουσίαζαν οι Αντάμοβιτς και Γκαζαριάν. Η ΑΕΛ με τον τρόπο που αγωνίστηκε δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Ηττήθηκε φυσιολογικά, χωρίς να απειλήσει, χωρίς να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Η εμφάνιση λειτουργεί σαν καμπανάκι κινδύνου, γιατί μπορεί ο αντίπαλος να ήταν το φαβορί, όμως οι φίλοι της ομάδας της Λεμεσού την περίμεναν πιο μαχητική. Το δείγμα με τον ΑΠΟΕΛ έρχεται να προστεθεί σε αυτά που κατέθεσε η ΑΕΛ με την Ανόρθωση και την Ένωση Νέων Παραλίμνιου. Λίγα πράγματα μέχρι τώρα και δικαιολογημένα υπάρχει ανησυχία και αγωνία. Και το ερώτημα είναι απλό: Μπορεί να ανασυνταχθεί η ομάδα της Λεμεσού και να φτάσει σε καλύτερες εμφανίσεις;

Την απάντηση θα την δώσουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, στα παιχνίδια που ακολουθούν. Μπορεί να μην είχαν τις δυνατότητες να ανταγωνιστούν τον ΑΠΟΕΛ, όμως αν παρουσιαστούν βελτιωμένοι απέναντι σε Δόξα (εντός), Νέα Σαλαμίνα (εκτός) και ΑΕΚ (εντός), θα έχουν περισσότερες πιθανότητες για καλή βαθμολογική σοδειά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ