aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Τα ψέματα τελείωσαν! Οι «ενδεκαδάτοι» και τα ερωτηματικά

ΑΕΛ: Τα ψέματα τελείωσαν! Οι «ενδεκαδάτοι» και τα ερωτηματικά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δύο στροφές πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης του μαραθωνίου, η ΑΕΛ καλείται να ανασυνταχθεί μετά την ισοπαλία απέναντι στην Ανόρθωση και να «απαντήσει» με νίκη επί του Απόλλωνα. Τέτοιας υφής και σπουδαιότητας ντέρμπι, όπως μας δίδαξαν τα προηγούμενα χρόνια, μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο προς την υλοποίηση των στόχων. Μία επιτυχία εκτοξεύει τον ενθουσιασμό, προσδίδοντας όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Οι γαλαζοκίτρινοι, λοιπόν, δηλώνουν ότι προετοιμάζονται με κάθε επιμέλεια για την αυριανή μάχη με τον συμπολίτη Απόλλωνα, με την αισιοδοξία ότι θα πανηγυρίσουν τη νίκη και θα τον υποσκελίσουν αυτομάτως στη βαθμολογία να είναι διάχυτη στο προπονητικό κέντρο. Ο προπονητής της ομάδας έχει αναλύσει το προηγούμενο παιχνίδι και, παραλλήλως, έδωσε συγκεκριμένες εντολές στους παίκτες του για το πώς πρέπει να παρουσιαστούν και να κινηθούν στο Τσίρειο. Ένα γήπεδο όπου είναι αήττητοι στο τρέχον πρωτάθλημα και προσδοκούν ότι δεν θα «τσαλακωθεί» το σερί σε ένα τόσο σημαντικό σημείο του μαραθωνίου. Η αυριανή, παρεμπιπτόντως, είναι η τελευταία αναμέτρηση εντός έδρας στην πρώτη φάση. Την επόμενη αγωνιστική, υπενθυμίζουμε, οι γαλαζοκίτρινοι θα αναμετρηθούν με τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει και τη σημερινή προπόνηση στη διάθεσή του ώστε να «τσεκάρει» εκ νέου την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του, καταλήγοντας στο αγωνιστικό πλάνο που θα ακολουθήσει για να κερδίσει την παρτίδα. Έχουμε και λέμε: Για τη θέση κάτω από τα δοκάρια δεν τίθεται θέμα. Ο Ζοσιμάρ Βοζίνια θα υπερασπιστεί άλλη μία φορά την εστία των γαλαζοκιτρίνων. Στο κέντρο της οπισθοφυλακής επικρατέστεροι θεωρούνται οι Αντρέ Τεσέιρα και Στράχινια Κέρκεζ, δύο παίκτες που τα πήγαν πολύ καλά στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την Ανόρθωση. Ασφαλώς, υπάρχουν επιλογές εάν θέλει να αλλάξει κάτι ο Βόσνιος κόουτς. Πανέτοιμος είναι ο Αλεξάνταρ Πάντιτς, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Την τετράδα στην άμυνα αναμένεται ότι θα συμπληρώσουν οι Μπρούνο Σάντος και Μηνάς Αντωνίου.

Στην «καρδιά» του κέντρου και σε ρόλο αμυντικού χαφ θα δούμε τον Νταβόρ Ζντραφκόσκι, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Σλόμποταν Μεντόγεβιτς και την άλλη θέση στον άξονα διεκδικούν οι Μάρκο Αντάμοβιτς και Ντόνις Αβντίγια. Βλέπετε, ο Σίτο Ριέρα στα πλέι οφ θα είναι ξανά διαθέσιμος, την ίδια ώρα που ο  Ντανίλο Σόουζα Κάμπος ανέβασε κατακόρυφα ρυθμό, ωστόσο η παρουσία του θα κριθεί με το πέρας της σημερινής προπόνησης. Όσον αφορά στην επίθεση, οι Άντονι Γεωργίου και Εμάνουελ Τόρες θα βρίσκονται στις πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Μάτκο Μπάμπιτς, Ράιαν Μαέ.

Όλα αυτά ασφαλώς αποτελούν εκτιμήσεις. Ο τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων έχει αποδείξει πλειστάκις ότι δεν διστάζει να πάρει ρίσκα. Ανακατεύει την τράπουλα, όταν το κρίνει σκόπιμο, αιφνιδιάζοντας άπαντες με τις επιλογές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ