aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Τα νέα δεδομένα τη βρίσκουν (σχετικά) προετοιμασμένη

ΑΕΛ: Τα νέα δεδομένα τη βρίσκουν (σχετικά) προετοιμασμένη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η άποψη που επικρατεί και στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι ότι τίποτα δεν θα είναι όπως προηγουμένως αφού ξεπεράσουμε κάποια στιγμή μια και καλή αυτή την κατάσταση με τον κορωνοϊό. Στο ποδόσφαιρο, θεωρείται δεδομένο ότι οι προϋπολογισμοί των ομάδων θα μειωθούν αισθητά, γι’ αυτό και τα συμβόλαια που θα προσφέρουν σε ποδοσφαιριστές, που και αυτoί με τη σειρά τους θα μειώσουν τις απαιτήσεις τους, θα είναι πολύ χαμηλότερα.

Στην ΑΕΛ, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου, τη βρίσκουν ως ένα βαθμό προετοιμασμένη. Πώς; Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα πέρσι και φέτος, ο προϋπολογισμός του συλλόγου ήταν χαμηλός. Ουσιαστικά στην ομάδα της Λεμεσού έβαζαν το χέρι τους μέχρι εκεί που έφθανε. Δεν το άπλωναν περισσότερο απ’ εκεί που μπορούσαν, ώστε να βρεθούν προ εκπλήξεως στην πορεία. Το γεγονός αυτό, επέτρεψε στον Σοφοκλέους και τους συνεργάτες του να κάνουν νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική. Και πέτυχαν αφού η ΑΕΛ παραμένει πρωταγωνίστρια, κατέκτησε και το κύπελλο!

Οι γαλαζοκίτρινοι, λοιπόν, ναι μεν θα υποχρεωθούν να μειώσουν περαιτέρω τον προϋπολογισμό τους τα επόμενα χρόνια αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα επηρεάζει και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Εφόσον και οι ποδοσφαιριστές αντιληφθούν την κατάσταση ως έχει, θα μειώσουν τις απαιτήσεις τους και θα μπορέσει η ΑΕΛ να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο, παραμένοντας πρωταγωνίστρια, έχοντας και πάλι τους ίδιους στόχους. Σε σχέση με άλλους συλλόγους, λοιπόν, η ΑΕΛ ενδέχεται να επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό αφού η νέα τάξη πραγμάτων τη βρίσκει ως ένα βαθμό προετοιμασμένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ