aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Τα φιορίνια φέρνουν... νέο Μαέ

ΑΕΛ: Τα φιορίνια φέρνουν… νέο Μαέ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η επένδυση Ράιαν Μαέ πέτυχε και με το παραπάνω για τον Ανδρέα Σοφοκλέους και την ΑΕΛ. Το deal με τη Φερενστβάρος έκλεισε στις €750.000 ή αν προτιμάτε 26.242.6874 φιορίνια (ουγγρικό νόμισμα), με τον σύλλογο της Λεμεσού να βάζει στο ταμείο του τις €650.000 αφού το υπόλοιπο ποσό θα το λάβει ο ποδοσφαιριστής βάσει της συμφωνίας που έγινε ερχόμενος στην ΑΕΛ. Όλες οι πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία και απομένει το τυπικό μέρος, με την υπογραφή των συμβολαίων.

Η ΑΕΛ θα καρπωθεί το πιο πάνω ποσό, που της δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση στη μετεγγραφική περίοδο. Κυρίως, θα θελήσει να αντικαταστήσει τον Μαέ με ικανό επιθετικό και δεν θα διστάσει να δαπανήσει ένα καλό ποσό, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα όρια που έχουν τεθεί, διατηρώντας τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Την ίδια ώρα, ο Μαέ, πέρα από το ποσοστό που δικαιούται από τη μετεγγραφή (€100.000), εξασφαλίζει τριετές συμβόλαιο, με τον πρώτο χρόνο να αμείβεται με €200.000. Διπλάσιο από ό,τι λάμβανε στην ομάδα της Λεμεσού.

Σύντομα, λοιπόν, η ΑΕΛ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την παραχώρηση του Μαέ στη Φερεντσβάρος, με τον 23χρονο άσο να μεταπηδά από το κυπριακό στο ουγγρικό πρωτάθλημα. Η νέα ομάδα του Μαέ, ως πρωταθλήτρια, θα δηλώσει παρούσα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που αποτελεί τεράστια πρόκληση για τον ποδοσφαιριστή.

Όσον αφορά στην πρόταση της Λασκ Αυστρίας για τον Στραχίνια Κέρκεζ, απορρίφθηκε αφού δεν ικανοποίησε τον σύλλογο της Λεμεσού. Την ίδια ώρα, στην ΑΕΛ αναμένουν κι άλλες προτάσεις για τον νεαρό στόπερ και αναλόγως θα πράξουν.

Επενδύει στον Μανέ
Στον 19χρονο Μανουέλ Μανέ επενδύει η ΑΕΛ. Πρόκειται για 19χρονο (9.10.01) μέσο που ανήκε στην Ακαδημία της Πόρτο και με τον οποίο η ομάδα της Λεμεσού συμφώνησε τα πάντα και τον αναμένει στην Κύπρο. Ο Μανέ κατάγεται από την Γουινέα Μπισάου, είναι κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου και θα λάβει θέση στον Κατάλογο Β.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ