aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Τα «εκτός» θα κρίνουν πολλά

ΑΕΛ: Τα «εκτός» θα κρίνουν πολλά

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τρομερή αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια παρουσίασε η ΑΕΛ στην τρέχουσα σεζόν, σε αντίθεση με τα ματς στο Τσίρειο που έχει εξαιρετικό απολογισμό. Της πρώτης εντός έδρας ήττας, από την Ομόνοια πριν δύο αγωνιστικές, ακολούθησε το «διπλό» επί της Ανόρθωσης στην τελευταία αγωνιστική. Ήταν το πρώτο τρίποντο σε ντέρμπι! Σημάδι αλλαγής; Ο χρόνος θα το δείξει, αλλά σίγουρα είναι αποτέλεσμα που αναπτέρωσε τις ελπίδες στην ΑΕΛ ακόμη και για τον τίτλο. Ουσιαστικά, βάσει τους δείγματος των 30 αγωνιστικών, τα αποτελέσματα στα εκτός έδρας παιχνίδια θα κρίνουν τη θέση που θα καταλάβει η ομάδα της Λεμεσού στο τέλος της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Του άλλαξε την καριέρα ο Κέρκεζ!

Στο πρόσφατο ντέρμπι με την Ανόρθωση, η παρουσία της ΑΕΛ ήταν ενθαρρυντική αφού ήταν ουσιαστική, ενώ έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα και πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εφόσον, προσεγγίσει με τον ίδιο τρόπο τα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν μακριά από το Τσίρειο, τότε έχει κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Κέρκεζ από τα 14 ματς μακριά από το Τσίρειο κέρδισε τα πέντε. Δεν περιλαμβάνεται το νικηφόρο ματς επί του Απόλλωνα, που η ΑΕΛήταν τυπικά φιλοξενούμενη.

Μέχρι το τέλος της σεζόν, η ΑΕΛ θα κληθεί να ταξιδέψει εκτός Λεμεσού τρεις φορές. Αρχικά για να αναμετρηθεί με την ΑΕΚ και ακολούθως με την Ομόνοια και τον Ολυμπιακό. Εφόσον πετύχει το απόλυτο στο Τσίρειο (σε τρεις αγώνες), οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει στα «εκτός» θα ορίσουν και τη μοίρα της. Το πιο δύσκολο και σημαντικό, είναι αυτό με την Ομόνοια (για την 8η αγωνιστική), που ίσως κρίνει και τις πιθανότητες για τον τίτλο. Ως γνωστόν, η ΑΕΛ απέναντι στην Ομόνοια μετρά μιαν ισοπαλία και δύο ήττες. Άρα σε περίπτωση ισοβαθμίας μειονεκτεί. Θα πρέπει να τη νικήσει στο ΓΣΠ και παράλληλα να προσδοκεί σε περαιτέρω απώλειές της, για να είναι σε θέση να την ξεπεράσει. Το γήπεδο θα δείξει ή καλύτερα θα «μιλήσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ