aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Στο «κάστρο» να κόψει τη φόρα της Ομόνοιας για το +5

ΑΕΛ: Στο «κάστρο» να κόψει τη φόρα της Ομόνοιας για το +5

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η ΑΕΛ θέλει να δώσει συνέχεια στο αλάνθαστο σερί που «τρέχει» στο Τσίρειο, ανανεώνοντας αυτομάτως την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας. Προφανώς, ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι ποδοσφαιριστές του αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που θα συναντήσουν απέναντι στην ανεβασμένη Ομόνοια και εννοείται πως δεν πτοούνται. Δηλώνουν αποφασισμένοι να πιστώσουν άλλους τρεις βαθμούς στο ταμείο, αυξάνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στους πέντε.

«Πρόκειται για ντέρμπι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε πλάνο της αντιπάλου, να απαντήσουμε και να κερδίσουμε», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που περνά ο προπονητής της ΑΕΛ. «Η ομάδα μας ποτέ δεν πρέπει να σταματά να πιέζει, άσχετα αν είμαστε μπροστά ή πίσω στο αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει να πράξουμε και σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Η Ομόνοια είναι καλή ομάδα. Ειδικά τον τελευταίο καιρό παίζει καλά, μετρώντας πέντε σερί νίκες», πρόσθεσε ο Κέρκεζ μιλώντας στην κάμερα των γαλαζοκίτρινων, ξεκαθαρίζοντας παραλλήλως ότι δεν είναι δικαιολογία τα συνεχόμενα παιχνίδια καθώς τις ίδιες μέρες προετοιμασίας είχε στη διάθεσή της και η σημερινή αντίπαλος.

Ο Βόσνιος προπονητής και οι συνεργάτες του έχουν παρακολουθήσει τα πρόσφατα (και όχι μόνο) παιχνίδια της Ομόνοιας, κατέγραψαν τα δυνατά και τρωτά της σημεία, δίνοντας τις ανάλογες εντολές στους ποδοσφαιριστές. Ο κόουτς της ομάδας της Λεμεσού προσδοκά ότι η ομάδα του θα αμυνθεί αποτελεσματικά, θα ελέγξει τον ρυθμό του ματς και με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει στη μεσοεπιθετική γραμμή θα φτάσει στο ζητούμενα, ενισχύοντας τη δυναμική της ενόψει της συνέχειας.

Όσον αφορά στις προθέσεις του Κέρκεζ για το αρχικό σχήμα, αυτές δεν έγιναν γνωστές κατά τη χθεσινή τελευταία προπόνηση,  κατά την οποία ανακάτεψε την τράπουλα. Το ίδιο έπραξε, εξάλλου, στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν, αλλάζοντας τη μισή ενδεκάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει στη διάθεσή του σε άλλον έναν αγώνα τους τραυματίες Γκόρνταν Μπουνόζα και Έουλερ Σίλβα.

Οι εκτιμήσεις για τις προθέσεις του Βόσνιου κόουτς λένε ότι κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Ζοσιμάρ Βοζίνια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα είναι οι Μηνάς Αντωνίου, Αντρέ Τεϊσέιρα, Μοσμίλο Ράσο, Μπρούνο Σάντος. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα πάρουν φανέλα βασικού οι Νταβόρ Ζντραφκόσκι, Σίτο Ριέρα, Ντανίλο και τις προσπάθειες του προωθημένου Μάτκο Μπάμπιτς θα υποστηρίζουν οι Ανδρέας Αβραάμ, Μάνουελ Τόρες.

Ο Κέρκεζ, πάντως, δεν αποκλείεται να ξαφνιάσει, αιφνιδιάζοντας αυτομάτως και τον αντίπαλο προπονητή. Βλέπετε, έχει πλειάδα πολύ καλών ποδοσφαιριστών στη «φαρέτρα», οι οποίοι έδειξαν στα πρόσφατα παιχνίδια ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ