aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Στην πρώτη πρωταθλήτρια, στη δεύτερη η κροτίδα, στην τρίτη;

ΑΕΛ: Στην πρώτη πρωταθλήτρια, στη δεύτερη η κροτίδα, στην τρίτη;

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με την πέμπτη φετινή εκτός έδρας νίκη της, η ΑΕΛ επικράτησε με σκορ 2-1 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου». Η αγχωτική στο τέλος νίκη των γαλαζοκίτρινων τους ανέβασε στους 55 βαθμούς και βρέθηκαν ξανά σε απόσταση αναπνοής από την Ομόνοια (-1). Ολοκλήρωσαν έτσι την Α’ φάση του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά από μια εφταετία στα χαμηλά στρώματα του πρώτου γκρουπ, και δύο σεζόν εκτός αυτού (2014-15 και 2015-16), οι «λέοντες» με τον Ντούσαν Κέρκεζ στο τιμόνι κατέλαβαν την καλύτερη θέση με το τέλος της Α’ φάσης, από τη σεζόν 2013-14 και έπειτα. Παράλληλα, σε βάθος δεκαετίας μόλις δύο φορές η ΑΕΛ τερμάτισε σε ακόμα καλύτερη θέση από τη φετινή, και συκγεκριμένα τις αγωνιστικές περιόδους 2011-12 και 2013-14. Κοινός παρανομαστής των δύο αυτών σεζόν ήταν ότι οι γαλαζοκίτρινοι πάλεψαν μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.

Το 2011-12 κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές, για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, με τον ΑΠΟΕΛ να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Το 2013-14 οι γαλαζακίτρινοι το πάλεψαν μέχρι τέλους, και πιθανότατα να τα κατάφερναν ξανά, αν στην τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ που θα έκρινε τον πρωταθλητή δεν εξελισσόταν το περιστατικό με την κροτίδα στον πάγκο των φιλοξενούμενων, που χτύπησε τον Κακά και έφερε τη διακοπή της αναμέτρησης.

Αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά που η ΑΕΛ  τερματίζει στην πρώτη δυάδα με το τέλος πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Τις δύο προηγούμενες φορές το… πήγε μέχρι την τελευταία αγωνιστική και εν τέλει την μια τα κατάφερε και την άλλη όχι.

Αν θα τα καταφέρει στην τρίτη φορά θα το μάθουμε στο τέλος της σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ