aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Στη Λευκωσία κοιτάζοντας από ψηλά! (αποστολή με Χουράδο)

ΑΕΛ: Στη Λευκωσία κοιτάζοντας από ψηλά! (αποστολή με Χουράδο)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάθε παιχνίδι της ΑΕΛ με τον ΑΠΟΕΛ, ειδικότερα στη Λευκωσία, είναι και μια δοκιμασία. Το ίδιο ισχύει και τώρα, όμως είναι από τις λίγες φορές, που η ομάδα της Λεμεσού θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλό της ως πρωτοπόρος. 

Βρίσκεται στην κορυφή και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος  αλάνθαστη. Γι’ αυτό και έχει ξεχωριστή «γεύση» η αυριανή έξοδος στο ΓΣΠ. Θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει νέο προπονητή στον πάγκο της (σ.σ.: Πάολο Τραμετσάνι) και ο Ντούσαν Κέρκεζ θα έχει και την ιδιαίτερη δυσκολία, να προσαρμόσει την τακτική της ομάδας του στο πλάνο του νέου κόουτς του ΑΠΟΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, θα ολοκληρώσουν σήμερα την προετοιμασία τους και μετά θα αποφασίσει ο Βόσνιος τεχνικός ποιους θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο. Οι Χουράδο και Λαφράνς είναι έτοιμοι και θα πάρουν τις θέσεις τους, ο πρώτος στην κορυφή της επίθεσης και ο δεύτερος στο κέντρο της άμυνας. Θα επανέλθουν στην ενδεκάδα, ο Μπενίτεθ και ο Ζντραφκόφσκι, που δεν είχαν αγωνιστεί με την Αλκή.

Πάντως, ο Βόσνιος τεχνικός δεν αναμένεται να μπει στη διαδικασία των πολλών αλλαγών. Θα πορευτεί κατά πάσα πιθανότητα με αυτούς που είχαν και τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του αυριανού παιχνιδιού, η ΑΕΛ έχει δείξει καλό πρόσωπο φέτος και το μόνο που μένει, είναι να μπει στον αγώνα χωρίς φόβο. Να κάνει το παιχνίδι της, να προσέξει τις λεπτομέρειες και να αποφύγει τα λάθη κυρίως από τη μέση και πίσω. Η πρώτη έγνοια είναι η διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα και μετά θα προσπαθήσει να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του ΑΠΟΕΛ. Ο τεχνικός της ΑΕΛ δούλεψε στο πλάνο και την τακτική που θα ακολουθήσει, εντούτοις έχει ετοιμάσει και άλλο τρόπο παιχνιδιού σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε και η αποστολή απαρτίζεται από τους: Πάτρικ Πρόσεκ, Αντρέα Κεραυνό, Μιχάλη Κυριάκου, Χάρη Κυριάκου, Νιλς Τεϊσέιρα, Ανδρέα Αβραάμ, Χρίστο Γουίλερ, Κέβιν Λαφράνς, Αντρέ Τεϊσέιρα, Ντόσα Ζούνιορ, Ιρένε Φιντέλις, Νταβόρ Ζντραφκόφσκι, Γιόν Γκαθτανιάγα, Λεάντρο Σίλβα, Άλεξ ντα Σίλβα, Χουάν Ρομάν, Μάνουελ Τόρρες, Ντάνι Μπενίτεθ, Κίρε Μαρκόσκι, Ρούβεν Χουράδο, Αντρέα Μακρή, Νέστορα Μυτίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ