aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Σπαζοκεφαλιά εξ αριστερών

ΑΕΛ: Σπαζοκεφαλιά εξ αριστερών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ προετοιμάζει την ΑΕΛ για το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τον Εθνικό, που θα κρίνει σε ποιο γκρουπ θα συμμετάσχει στη β’ φάση του πρωταθλήματος. Η προσοχή του εστιάζεται στην αμυντική γραμμή, καθώς υπάρχουν τρεις σημαντικές. Ο Ανδρέας Αβραάμ θα είναι εκτός πλάνου λόγω καρτών, ενώ οι Γιον Γκαθτανιάγα και Μπόρις Γκοντάλ είναι τραυματίες.

Ο τελευταίος μέσα στη ατυχία του στάθηκε τυχερός, καθώς υπέστη θλάση, η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης μόνο για δύο εβδομάδες. Από την άλλη, το Σάββατο θα επιστρέψει ο Μομψίλο Ράσο, ο οποίος εξέτισε την ποινή με τις κάρτες, ενώ οι περιστάσεις οδηγούν τον προπονητή της ΑΕΛ στη χρησιμοποίηση του Χάρη Κυριάκου στο κέντρο της άμυνας. Ο τελευταίος έχει αγωνιστεί σε όλες τι θέσεις της άμυνας με επιτυχία και αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουν όλοι στην ΑΕΛ. Με τους Ράσο, Χ. Κυριάκου και Α. Τεσέιρα, η ΑΕΛ σφραγίζει τα νώτα της, ενώ παράλληλα, διατηρείται στη μεσαία γραμμή ο Μεντόγιεβιτς, που «γράφει» εξαιρετικές εμφανίσεις.

Το πρόβλημα και η σπαζοκεφαλιά για τον προπονητή των γαλαζοκίτρινων έχει να κάνει με τη θέση του αριστερού μπακ-χαφ. Το ερώτημα είναι ποιος θα αντικαταστήσει τον Αβραάμ. Μια λύση είναι ο Παντελή, είναι όμως και η περίπτωση του Ν. Τεϊσέιρα, ο οποίος είναι έμπειρος και μπορεί να βοηθήσει. Είναι όμως σε απραξία εδώ και αρκετό διάστημα και αυτό είναι πρόβλημα. Ο Ντούσαν Κέρκεζ κάνει πάντως διάφορες σκέψεις και έως το Σάββατο θα έχει την κατάλληλη επιλογή.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και έτσι τα αντιμετωπίζουν στην ΑΕΛ. Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (1-1), οι γαλαζοκίτρινοι ήθελαν τη νίκη, όμως συμβιβάστηκαν στον ένα βαθμό, ο οποίος υπό τις περιστάσεις δεν ήταν άσχημος. Έστω και έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι κρατούν την τύχη στα πόδια τους, καθώς το μόνο που χρειάζονται το Σάββατο, είναι να κερδίσουν τον Εθνικό και να διαλύσουν τα όποια σενάρια για συμμετοχή άλλης ομάδας στην πρώτη εξάδα. Από εκεί και πέρα έχουν χρόνο να σκεφτούν και για τις διπλές αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση του κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ