aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Σφραγίδα άνεσης και υπεροχής

ΑΕΛ: Σφραγίδα άνεσης και υπεροχής

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ συνέχισε από εκεί που έμεινε με την Ανόρθωση. Πραγματοποίησε άλλη μια καλή εμφάνιση, με τη διαφορά ότι αυτή την φορά βρήκε δίκτυα νωρίς και έκανε πιο εύκολη τη ζωή της φθάνοντας στην πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα, διατηρώντας σταθερά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Το 3-0 απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα μιλά από μόνο του και δείχνει ακριβώς την ανωτερότητα της ομάδας του Πάμπου Χριστοδούλου. Η διακοπή του πρωταθλήματος, έκρυβε κάποιες παγίδες, κατά πόσο η ΑΕΛ θα διατηρούσε την φρεσκάδα που έδειξε στα προηγούμενα της παιχνίδια.

Οι γαλαζοκίτρινοι όμως μπήκαν δυνατά και με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, ήταν μπροστά με 2-0. Ο Αρουαμπεράνα έδειξε ότι γνωρίζει καλά την τέχνη του γκολ ανοίγοντας το σκορ και ο Σιέλης έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έχαναν βαθμούς.

Όταν μισή ώρα πριν το τέλος του αγώνα έγινε και το 3-0 από το πέναλτι του Αρουαμπάρενα, όλα πήραν τον δρόμο τους. Η ΑΕΛ κέρδισε χάρη στο εκρηκτικό της ξεκίνημα, αλλά μετά κατέθεσε (και) πολλή ποιότητα, έκανε σωστή διαχείριση του σκορ και οι παίκτες της με πρώτους τους Σόουζα, Σοάρες και Σαβάν, έδειξαν ότι η σεζόν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε με τον Αρουαμπαρένα στην κορυφή της επίθεσης και δικαιώθηκε, αφού ο Ισπανός έχει αυτό που λέμε το γκολ στο αίμα του. Άρχισε ως βασικός ο Μπαπάνκο, ο οποίος βοήθησε επιθετικά, ο Σαβάν επίσης για πρώτη φορά αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, πίσω από τον κεντρικό επιθετικό.

Ακόμη, για πρώτη φορά φέτος (δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις μέχρι τώρα η ΑΕΛ) ο Ρόμο χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του σε δυο φάσεις, στο 30’ και στο 90’. Η εικόνα που άφησε η ΑΕΛ ήταν και πάλι θετική.

Λίγα λάθη, ποικιλία στο παιχνίδι της, άτρωτη άμυνα και σοβαρότητα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι, το οποίο καθάρισε εύκολα, απόδειξη ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της και ότι η συνέχεια μπορεί να επιφυλάξει και άλλες όμορφες συγκινήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ