aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Σε δύσκολη θέση ο Κέρκεζ

ΑΕΛ: Σε δύσκολη θέση ο Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν μπήκε καλά στο 2020 η ΑΕΛ και ο ένας βαθμός στους δύο αγώνες που έχει δώσει με αντιπάλους τη Δόξα και τη Νέα Σαλαμίνα την έχει καθηλώσει βαθμολογικά. Είναι ορατός ο κίνδυνος, αν δεν βελτιωθούν άμεσα, οι γαλαζοκίτρινοι να υποχωρήσουν κι άλλο, μέχρι του σημείου να πέσουν στο β’ γκρουπ. Τα διαιτητικά λάθη αποτελούν μια σοβαρή δικαιολογία, όμως οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι η ΑΕΛ θα πρέπει να βρει τρόπους να αντιδράσει, κυνηγώντας την ουσία στους επόμενούς της αγώνες. Χρειάζεται και αγωνιστική βελτίωση, σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοση της ομάδας, για να αντεπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει ενώπιόν της.

Αύριο αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στη Λάρνακα, ακολούθως τον Απόλλωνα και στη συνέχεια την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» και την Ομόνοια στο Τσίρειο. Φυσικά και οι Λεμεσιανοί δεν κοιτάνε πιο μακριά από το αυριανό ματς με την ΑΕΚ, το οποίο είναι μεγάλης δυσκολίας. Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα στερηθεί των υπηρεσιών δύο μέσων του, του Ζντραφκόφσκι και του Αντάμοβιτς. Ο πρώτος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι και αποβλήθηκε, ενώ ο Σέρβος συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών και μένει εκτός πλάνων. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ένα πρόβλημα στον τεχνικό της ΑΕΛ, ο οποίος καλείται να ανακατέψει την τράπουλα για να βρει λύσεις. Το πιο πιθανό είναι πως ο Βόσνιος προπονητής θα παρατάξει την ομάδα του με το 3-5-2.

Προσανατολίζεται, δηλαδή, σε ένα σχήμα με τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια και τους Γκοντάλ, Α. Τεϊσέιρα και Ράσο στην άμυνα. Στα άκρα θα είναι ο Χ. Κυριάκου με τον Αβραάμ, ενώ ο Γκαθτανιάγα, ο Γερολέμου και ο Αγκάνοβιτς θα αποτελέσουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση μαζί θα είναι ο Χουράδο με τον Εμαέ. Από εκεί και πέρα, ο Ντούσαν Κέρκεζ καλείται να έχει έτοιμους τους Γουΐλερ, Αντωνίου, Παντελή και Ν. Τεϊσέιρα. Είναι ξεκάθαρο πως στην ΑΕΛ ξέμειναν από επιλογές.

Οι Τόρες, Κάρλος, Μαρκόσκι και Γκαζαριάν βρίσκονται στην πόρτα εξόδου, ενώ εδώ και δύο μήνες έχει αποχωρήσει ο Ζούνιορ. Με αυτούς θα πορευτεί η ΑΕΛ στη συνέχεια, εκτός και αν γίνουν κινήσεις ενίσχυσης. Η αποδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού φέρνει σε δύσκολη θέση τον προπονητή, φέρνει σε δύσκολη θέση την ομάδα, την ίδια περίοδο που οι ανταγωνιστές ενισχύονται. Κάποια στιγμή πήγε να μπει ψηλά ο πήχης, όμως οι απώλειες στο έμψυχο δυναμικό αποτελούν ένα πρόβλημα. Το μόνο που μένει είναι να κοιτάζουν παιχνίδι με παιχνίδι και αν καταφέρουν να πάρουν βαθμούς, να προλάβουν να υλοποιήσουν και τους στόχους τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ