aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Σαν τη Λερναία Ύδρα!

ΑΕΛ: Σαν τη Λερναία Ύδρα!

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Με την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό, θα αναμετρηθεί αυτή την αγωνιστική (στο Τσίρειο Στάδιο) η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να παραμείνουν για μια ακόμη αγωνιστική στην πρώτη θέση και, γιατί όχι, να ανοίξουν τη διαφορά από τις ομάδες που καταδιώκουν την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ. Το απόλυτα θετικό στοιχείο που προκύπτει από την πορεία τους μέχρι σήμερα είναι πως, πλέον, θα εξαρτηθεί μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι παίκτες του κατάφεραν να φέρουν την ομάδα εκεί που βρίσκεται τώρα, μετά από σκληρή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δείχνει να έχει, πάνω από όλα, σοβαρότητα στα πλείστα παιχνίδια της και παράλληλα αναδεικνύει κι έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή. Πότε ο Τόρες (όπως έγινε στο ματς κόντρα στον Εθνικό) πότε ο Ριέρα πότε ο Ντανίλο και πότε ο Παπαφώτης κατά καιρούς έχουν πάρει την ΑΕΛ από το χέρι και την οδήγησαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως αυτή τη στιγμή είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, που της κόβεις ένα κεφάλι αλλά ξεφυτρώνουν δυο.

Όσο και να προσέχει η αντίπαλη ομάδα και ο αντίπαλος προπονητής τους γαλαζοκίτρινους παίκτες-κλειδιά, κάποιος άλλος πρωταγωνιστής ενδέχεται να ξεπηδήσει και να κάνει τη ζημιά. Σε αυτό το μοτίβο, λοιπόν, συνεχίζει τη δουλειά του ο Ντούσαν Κέρκεζ κτίζοντας σύνολο και όχι μια ομάδα που να στηρίζεται σε έναν ή δύο ή τρεις παίκτες.

Τα νέα αγωνιστικά δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα για τον τεχνικό της λεμεσιανής ομάδας, ο οποίος μετρά αρκετές επιστροφές. Είναι νωρίς ακόμη για να καταγραφούν οι σκέψεις του για πιθανή ενδεκάδα στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στους Τακταλίτες, αφού οι προθέσεις του θα φανούν και μέσω των προπονήσεων.

Η προϊστορία της ΑΕΛ με τους μαυροπράσινους είναι απόλυτα θετική αφού σε 18 αγώνες στο Τσίρειο μετρά 10 νίκες έναντι 5 του Ολυμπιακού, ενώ άλλες τρεις αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ