aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Πυρά από Σοφοκλέους, τους καλεί σε παραίτηση, λόγος για ανικανότητα

ΑΕΛ: Πυρά από Σοφοκλέους, τους καλεί σε παραίτηση, λόγος για ανικανότητα

Καυστική γραπτή δήλωση του προέδρου της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους, παραθέτει η επίσημη σελίδα των γαλαζοκιτρίνων. Ο ισχυρός άντρας της λεμεσιανής ομάδας καλεί όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην μη αδειοδότηση των γηπέδων, σε παραίτηση, ενώ κάνει λόγο για ανικανότητα.

Αναλυτικά:

Ύστερα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την μη αδειοδότηση ποδοσφαιρικών γηπέδων πρώτης κατηγορίας και τον σάλο που δημιουργήθηκε, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την παραίτηση των σωμάτων που έχουν οποιαδήποτε ευθύνη, όπως για παράδειγμα ο ΚΟΑ, ο ΓΣΟ, οι Αρχές του Σταδίου Αμμόχωστος, οι Αρχές του Σταδίου Τάσος Μάρκου και οποιεσδήποτε άλλες.

Έξι μήνες μετά την αναγκαστική διακοπή εξαιτίας του πρωτόγνωρου θέματος υγείας με τον κορονοϊό κι’ ενώ πιστεύαμε ότι θα βλέπαμε ξανά την μπάλα να κυλά στα γήπεδα μας ύστερα από τόσο μεγάλη προσπάθεια, πάντα με βάση τα νέα πρωτόκολλά που ήταν συμφωνημένα από την ΚΟΠ και τα αρμόδια Υπουργία, ήρθαν οι ανεύθυνοι που διαχειρίζονται τα γήπεδα να σταθούν εμπόδιο στην ομαλή έναρξη του πρωταθλήματος.

Όλο αυτό που συμβαίνει αποτελεί τεράστια πρόκληση προς όλους εμάς που αγωνιζόμαστε εδώ και μήνες για να επιστρέψουν οι αθλητές μας ομαλά στα γήπεδα, πρόκληση προς όλο το φίλαθλο κοινό που με αγωνία περιμένει τους αγώνες, αλλά επίσης και προς το Κράτος.

Εδώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσον θα ήταν πιο σωστό να παραχωρηθεί η διαχείριση των γηπέδων στα σωματεία, αφού με βάση την προκήρυξη έχουμε ξεκάθαρα την ευθύνη και κινδυνεύουμε να χάσουμε βαθμούς διότι οι διαχειριστές των γηπέδων δεν επιδεικνύουν απολύτως κανένα ενδιαφέρον.

Σε ότι αφορά τον ΚΟΑ θα πρέπει να επαναλάβουμε πως πρέπει τάχιστα να αντιληφθούν, ότι τα νέα κονδύλια που προγραμματίζουν να δώσουν στους πιο πάνω διαχειριστές, θα παραχωρηθούν σε ανθρώπους ανίκανους να τηρούν βασικές αρχές ασφάλειας και λειτουργίας αθλητικών χώρων.

Από την άλλη και σε ότι αφορά τη στάση της ΚΟΠ δυστυχώς παρατηρούμε, ότι όσο ο πρόεδρος συνεχίζει την περιοδεία του για την παρακολούθηση τελικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων η εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ μοιάζει να είναι ανίκανη να λάβει αποφάσεις, γεγονός που πληγώνει αφάνταστα το Κυπριακό ποδόσφαιρο και την αξιοπιστία του.

Κύριοι της ΚΟΠ τα πράγματα είναι απλά. Ως ΑΕΛ θεωρούμε αδιανόητο να έχει οποιαδήποτε ευθύνη το κάθε Σωματείο, από την στιγμή που δεν διαχειρίζεται το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται. Είναι ταυτόχρονα και πέρα για πέρα άδικο να κινδυνεύει οποιαδήποτε ομάδα με μηδενισμό, εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανικανότητας οποιουσδήποτε άλλου. Ως εκ τούτου η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ότι είτε θα πρέπει να αναβληθούν οι αγώνες στα μη αδειοδοτημένα γήπεδα, είτε θα πρέπει να επιτραπεί στις ομάδες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να έχουν το δικαίωμα τα αγωνιστούν σε άλλο αδειοδοτημένο γήπεδο, το οποίο θα επιλέξουν τα ίδια τα σωματεία, έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά και δίκαια η αγωνιστική.

Με σεβασμό προς το φίλαθλο κοινό,

Ανδρέας Σοφοκλέους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ