aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ψάχνοντας για μία μεγάλη νίκη

ΑΕΛ: Ψάχνοντας για μία μεγάλη νίκη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στον ορίζοντα προβάλλει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι για την ΑΕΛ. Το μεθαυριανό με τον Απόλλωνα, το οποίο εκτός από το βαθμολογικό του ενδιαφέρον είναι και ματς γοήτρου. Πρόκειται για ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες.

Μετά την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα (2-3), η μουρμούρα έπεσε σαν χιονοστιβάδα για τους γαλαζοκίτρινους, όμως ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι ποδοσφαιριστές του βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και κόντρα στην ΑΕΚ (1-1) πραγματοποίησαν ελπιδοφόρα εμφάνιση. Η οποία όμως για να έχει αντίκρισμα θα πρέπει να έχει και ανάλογη συνέχεια.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν δείγμα της βελτίωσης που παρουσίασαν οι γαλαζοκίτρινοι. Ο Ντούσαν Κέρκεζ είδε την ομάδα του να πιέζει και να επιζητά τη νίκη, αλλά στο τέλος αυτή να μην της χαμογελάει. Η προετοιμασία τώρα έχει επικεντρωθεί στο πλάνο που θα ακολουθήσουν οι γαλαζοκίτρινοι με τον Απόλλωνα.

Είναι παιχνίδι αρκετά δύσκολο, στο οποίο η ΑΕΛ θέλει να αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει ένα ντέρμπι. Γιατί είναι γεγονός πως της λείπουν οι νίκες στα μεγάλα ματς, καθώς για την ώρα έχει τα εξής αποτελέσματα: Ανόρθωση 0-0, ΑΠΟΕΛ 0-3, ΑΕΚ 1-1.

Ο Κέρκεζ θα έχει εκτός πλάνου και αυτή την εβδομάδα τον Ζούνιορ, γι’ αυτό και εύχεται να ξεπεράσει το πρόβλημά του ο Μπορίς Γκοντάλ (φωτό) και να δώσει το «παρών» στο τοπικό ντέρμπι. Η παρουσία του Σλοβένου κρίνεται απαραίτητη, γιατί φάνηκε πως είναι σε καλή κατάσταση. Μαζί με τον Γκαστανιάγα και τον Α. Τεϊσέιρα έφτιαξαν καλή τριάδα στο 3-5-2 που εφαρμόστηκε κόντρα στην ΑΕΚ. Αν ο Γκοντάλ ξεπεράσει έγκαιρα το πρόβλημά του, δεν αποκλείεται η τεχνική ηγεσία να χρησιμοποιήσει τους ίδιους που άρχισαν την περασμένη Δευτέρα.

Υπάρχουν όμως άλλες δύο προπονήσεις για να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ο προπονητής της ΑΕΛ με ποιους θα αγωνιστεί η ομάδα του σε τόσο σημαντικό από κάθε άποψης παιχνίδι. Μπορεί για παράδειγμα να δούμε από την αρχή τον Γκαζαριάν ή να ξεκινήσει ο Κάρλος στην επίθεση και να μείνει εκτός ένας από τους Χουράδο και Μαέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ