aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ψάχνει την… απογείωση από το ΓΣΠ!

ΑΕΛ: Ψάχνει την… απογείωση από το ΓΣΠ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό είναι δύο βασικά στοιχεία που θα βοηθήσουν την ΑΕΛ προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της πρωτεύουσας κουβαλώντας το αλάνθαστο των πέντε προηγούμενων αγώνων. Εννοείται πως θα αναζητήσει με μανία τη νίκη ή, στη χειρότερη περίπτωση, να μη χάσει.

Οι γαλαζοκίτρινοι δηλώνουν πανέτοιμοι για να ξεδιπλώσουν την ποιότητά τους κόντρα σε έναν αντίπαλο που θέλει να… βρει τα πόδια του, έχοντας μάλιστα νέο προπονητή στον πάγκο. Η ΑΕΛ ανέδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια αρκετές αρετές, αλλά σίγουρα δεν έχει φθάσει στο τέλειο. Είναι ομάδα που ψάχνεται για να ανέβει ακόμη περισσότερο, όμως, όπως παρουσιάζεται, βρίσκεται αν μη τι άλλο στον σωστό δρόμο. Κάποια στοιχεία, όπως το ομαδικό πνεύμα, τη βοηθούν να επιβάλλει ακόμη και στα δύσκολα τον ρυθμό της, όμως το δείγμα είναι μικρό και κάθε παιχνίδι που έχει μπροστά της, ανάλογα και με τον αντίπαλο, θα είναι κάτι παραπάνω από εξετάσεις.

Ο Κέρκεζ έχει προετοιμάσει την ομάδα και θα παρατάξει την ενδεκάδα με το ίδιο σχήμα που ακολουθεί από την αρχή της σεζόν. Η αλληλοκάλυψη και η σωστή αμυντική θωράκιση αποτελούν βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους θα κτίσει για να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Από την άμυνα θα ξεκινά η οργάνωση, αλλά, όπως συμβαίνει στα μεγάλα παιχνίδια, θα πέσει το βάρος στη μεσαία γραμμή.

Ο Ζντραφκόφσκι, ο Γκαθτανιάγα και ο Ντα Σίλβα αναμένεται πως θα έχουν πολλή δουλειά.  Και οι τρεις καλούνται να εμποδίσουν τους αντιπάλους να κάνουν παιχνίδι και να κουβαλήσουν την μπάλα στην περιοχή. Ο ρόλος και η δραστηριότητα των μέσων θα κριθούν αυστηρά, όμως για να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο η ΑΕΛ και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, επιβάλλεται να βγουν νικητές όλοι οι παίκτες στις περισσότερες μάχες.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αμφιβολίες για το τελικό σχήμα που θα παρατάξει ο τεχνικός της ΑΕΛ. Ο Κέρκεζ σκέφτεται πολύ τον τρόπο με τον οποίο θα κρατήσει μακριά από την εστία τον φορμαρισμένο Αλ-Τάαμαρι. Από τη μια θέλει να αφοπλίσει τον Ιορδανό και από την άλλη να επιτεθεί και με τους δύο παίκτες, τον Αβραάμ και τον Μπενίτεθ, που θα καλύψουν την πτέρυγα.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πρόσεκ και στα άκρα της άμυνας οι Ν. Τεϊσέιρα (δεξιά) και Αβραάμ (αριστερά). Στο κέντρο της οπισθοφυλακής θα είναι οι Λαφράνς, Α. Τεϊσέιρα και στη μεσαία γραμμή ο Ζντραφκόφσκι με τον Γκαθτανιάγα πιο πολύ θα έχουν ανασταλτικά καθήκοντα, με τον Ντα Σίλβα να κινείται πιο μπροστά, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Χουράδο και στις πτέρυγες οι Μπενίτεθ, Τόρες. Αυτοί θεωρούνται οι επικρατέστεροι για να πάρουν απόψε φανέλα βασικού και να σπρώξουν την ΑΕΛ προς τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ