aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ψάχνει τη λύση για το γκολ

ΑΕΛ: Ψάχνει τη λύση για το γκολ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάποιες αλλαγές έχει στο μυαλό του ο Ντούσαν Κέρκεζ ενόψει του αυριανού αγώνα της ΑΕΛ με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Ο Βόσνιος προπονητής ψάχνει για να βρει τις λύσεις, που θα επιτρέψουν στην ομάδα του να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Δίχως γκολ είναι δύσκολο να υπερασπιστεί η ομάδα του την τρίτη θέση.

Πιο πολύ το πρόβλημα έχει να κάνει με την ευστοχία των γαλαζοκιτρίνων, που έριξαν μεν τρία γκολ στη Νέα Σαλαμίνα πρόσφατα, πέτυχαν γκολ με το τσουβάλι στο κύπελλο με ΘΟΙ και Ερμή (21 σε τέσσερα ματς), αλλά από εκεί και πέρα, δεν είχαν λύσεις στο σκοράρισμα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με Ανόρθωση (0-3), ΑΠΟΕΛ (0-1),  Ομόνοια (2-0), Απόλλωνα (0-0 και 3-0) και ΑΕΚ (1-0). Είναι φανερό, πως σε σημαντικά παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Γι’ αυτό και το αυριανό με την Ομόνοια, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είναι άλλο ένα τεστ. Με τη διαφορά, πως σε αυτό το τεστ σκοραρίσματος, είναι απαραίτητο να κερδίσει και βαθμούς, για να μην χάσει την τρίτη προνομιούχα θέση.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, που έχασαν με 0-2, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν νευρικοί, χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση και διάθεση, ενώ μετά και το βαρύ 0-3 από τον Απόλλωνα, χρειάζεται αντιστροφή του κλίματος. Ο Χουράδο (φωτό) δεν θυμίζει σε τίποτα τον επιθετικό του α’ γύρου, ενώ το μετεγγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου, ο Σχράνζ δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις στην ομάδα. Παράλληλα και ο Μυτίδης, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι παραμένει άσφαιρος στο πρωτάθλημα. Πιθανό να αγωνιστεί από την αρχή ο Μακρής.

Στο ποδόσφαιρο η συνταγή για να επιστρέψει η ηρεμία σε μια ομάδα, είναι η επάνοδος στις νίκες. Η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές και να τους φέρει στο καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο. Το παιχνίδι στο ΓΣΠ θα παρουσιάσει δυσκολίες και για να νικήσουν οι γαλαζοκίτρινοι θα χρειαστεί να καταθέσουν και πάθος, να λειτουργήσουν με σωστή οργάνωση σε όλες τις γραμμές, να διαφυλάξουν το μηδέν παθητικό και βέβαια, να είναι ψύχραιμοι και εύστοχοι στις ευκαιρίες που θα βρουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ