aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Πρώτο και… ολόχρυσο!

ΑΕΛ: Πρώτο και… ολόχρυσο!

TOY AΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έπρεπε να περιμένει τριάμισι χρόνια ή, αν το προτιμάτε, το κοντέρ του να γράψει 5.706 λεπτά ώστε να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΛ! Ο Νταβόρ Ζντραφκόσκι, λοιπόν, στην 75η συμμετοχή στην ομάδα της Λεμεσού σε όλες τις διοργανώσεις, δεν λάθεψε στη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να χριστεί σκόρερ απέναντι στην Πάφος FC. Ο 22χρονος αμυντικός μέσος, με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και μετά στα δίχτυα και άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα, χαρίζοντας αυτομάτως ένα «ολόχρυσο» τρίποντο στην ομάδα του.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού πέτυχαν τη 12η φετινή νίκη στο Τσίρειο σε 13 παιχνίδια (ισοπαλία με την Ομόνοια 1-1), έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας τον Απόλλωνα και πλέον, στρώθηκαν στη δουλειά ενόψει του σημαντικότατου ντέρμπι της Τετάρτης με αντίπαλο την Ανόρθωση.

Στο ντεμπούτο του Στιβ Κωνσταντινίδη, η Πάφος FC πάλεψε πολύ καλά το ματς, τουλάχιστον έως το 65ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, βλέπετε, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Στέφαν Πάνιτς, γεγονός που επηρέασε κυρίως στην οργάνωση και τη δημιουργία ευκαιριών. Κάτι που παραδέχθηκε και ο Ντούσαν Κέρκεζ, μετά το τέλος του αγώνα, λέγοντας πως «όταν έμεινε με 10 παίκτες η αντίπαλος ήταν πιο εύκολο για εμάς». Η ομάδα της Πάφου έμεινε μακριά από τη νίκη για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική. Γενικώς, κατά το 2021 μετρά μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, κάνοντας βήματα προς τα πίσω όσον αφορά στον στόχο της εξάδας.

Όπως προαναφέραμε, η νίκη της ΑΕΛ ήταν αγχωτική. Οι αντοχές και τα όρια των γαλαζοκίτρινων δοκιμάστηκαν στο πρώτο μισό του 90λέπτου, διάστημα κατά το οποίοι οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν (6΄Σάιθ, 18΄Μέρφι, 44΄Μπεριγκό), θέτοντας παντελώς διαφορετικά δεδομένα στο δεύτερο μέρος. «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Αλλάξαμε κάποια πράγματα, σκοράραμε και κοντρολάραμε το παιχνίδι. Σίγουρα δεν πρέπει να παίξουμε ξανά όπως στο πρώτο μέρος», παραδέχθηκε ο Κέρκεζ. «Σημαντικό είναι να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και να βλέπουμε μπροστά. Να έχουμε ενθουσιασμό και όχι πανικό», πρόσθεσε ο Βόσνιος κόουτς.

Την ίδια ώρα, ο Κωνσταντινίδης απέμεινε τα εύσημα στους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν, δηλώνοντας ότι η ομάδα του άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. «Δείξαμε σε όλη την Κύπρο ότι είμαστε εδώ και δεν τα βάζουμε κάτω για την εξάδα. Οι παίκτες μου έβγαλαν ψυχή και πάθος που μας είχαν λείψει. Χάσαμε γιατί δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία για δεύτερο τέρμα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Ρούτκο απέκρουσε το πέναλτι του Μπάμπιτς. Η παράβαση δόθηκε για χέρι του Κβίντα, ο οποίος αρχικά αποβλήθηκε από τον Νικόλα Νεοκλέους, όμως στη συνέχεια – μετά από παρέμβαση του VAR – η κάρτα του μετατράπηκε σε κίτρινη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ