aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ποντάρει στην προσωπικότητα

ΑΕΛ: Ποντάρει στην προσωπικότητα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ μπορεί να μην διαθέτει το μεγάλο βάθος, που πιθανό να έχουν στη νέα σεζόν οι άλλες ομάδες, όμως έχει τις μονάδες εκείνες που μπορούν να τη στηρίξουν στα δύσκολα και παράλληλα να παρασύρουν και τους άλλους σε καλύτερες επιδόσεις. Τρανό παράδειγμα ο Μάνουελ Τόρες, ο οποίος είναι πολύ καλύτερα και ετοιμάζεται για την επιστροφή του, μετά την περιπέτεια με τον σοβαρό τραυματισμό του. Δεν ήταν εντελώς έτοιμος για να αγωνιστεί κόντρα στον Άρη, όμως σταδιακά θέτει τον εαυτό τους στις επιλογές του Ντούσαν Κέρκεζ.

Αν ο Ανδαλουσιανός επιστρέψει στα στάνταρ απόδοσης της περασμένης σεζόν θα ηγηθεί της προσπάθειας με τους Γκαζαριάν, Γκαθτανιάγα, Κάρλος και Ζούνιορ. Έτσι, μπορούν να δημιουργηθούν προσδοκίες για πολύ καλή σεζόν. Πέραν των πιο πάνω άλλωστε, ο Ντούσαν Κέρκεζ μπορεί να βασιστεί στους Α. Τεϊσέιρα, Αντάμοβιτς, Αντόνια, Ζντραφκόσκι, Μαρκόσκι, Μουστάκη, Γουίλερ και Γερολέμου, ενώ σημαντική θεωρείται η εμπειρία των Χουράδο, Χ. Κυριάκου, Γκοντάλ, Αγκάνοβιτς, Αβραάμ και Ν. Τεϊσέιρα.

Το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΛ μπορεί να τη βοηθήσει να έχει πολύ καλή πορεία και να κυνηγήσει ό,τι και την προηγούμενη σεζόν (συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ και κύπελλο). Εγγύηση είναι και ο προπονητής της. Ο Κέρκεζ είχε «γεμάτη» παρουσία στον πάγκο της ομάδας την περίοδο που πέρασε, είναι πιο έμπειρος και γνωρίζει καλύτερα τι μπορεί να κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής του.

Το δίλημμα για τον Βόσνιο προπονητή είναι με πόσους στην άμυνα θα παρατάξει την ομάδα του. Αν ακολουθήσει το 3-5-2, θα χάσει κάποιον από τους επιθετικούς του. Αν παίξει με το 4-2-3-1 θα έχει στην ενδεκάδα τον Γκαζαριάν και τον Τόρες, πιθανόν και τον Αντάμοβιτς.

Με τέσσερις στη άμυνα η ΑΕΛ μπορεί να παρουσιαστεί πιο δυνατή επιθετικά, όμως αυτό είναι θέμα και απόφαση που αφορά στον προπονητή της. Είναι πιθανό, όμως, να χρησιμοποιεί σχηματισμό και τακτική ανάλογα με τον αντίπαλο που θα έχει απέναντί της η ομάδα του. Κάποιες απορίες ίσως τις λύσουμε στο φιλικό που ακολουθεί αύριο με την Ομόνοια (Τσίρειο, 19:00). Θα είναι η τελική πρόβα πριν από το εντός έδρας ματς της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος απέναντι στην Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ