aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ποιότητα, αντοχές και θέληση

ΑΕΛ: Ποιότητα, αντοχές και θέληση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η συνέχεια θα δείξει τι μπορεί να κάνει η ΑΕΛ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Είναι θέμα ποιότητας, αντοχών και θέλησης, όμως φαίνεται πως και τα τρία στοιχεία τα έχει η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου. Μπορεί να υπήρξαν κενά στα πρώτα στάδια του αγώνα με την ΑΕΚ που προκάλεσαν μουρμουρητά, όμως η ΑΕΛ έπεισε στη συνέχεια με την απόδοσή της. 

Ας τα πάρουμε, όμως, ένα-ένα τα πράγματα. Η ποιότητα είναι εκεί. Μάλιστα στις πτέρυγες και στην άμυνα διαθέτει μιαν από τις καλύτερες μονάδες της πρώτης πεντάδας του πρωταθλήματος. Όσον αφορά στις αντοχές, το έχει δείξει πως δεν τα βάζει ποτέ κάτω, ούτε είναι τυχαίο πως κέρδισε παιχνίδι ή πήρε βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Η θέληση ακόμη φαίνεται στον τρόπο που αντιδρά, μετά από αρνητικά αποτελέσματα ή όταν βρεθεί πίσω στο σκορ. Αυτά είναι τρία βασικά συστατικά τα οποία πιστοποιούν την καλή δουλειά που γίνεται.

Η ΑΕΛ είναι σωστά δομημένη ομάδα. Μάλιστα τον Ιανουάριο… μπολιάστηκε με νέο αίμα και οι πιθανότητές της να παραμείνει σε τροχιά διάκρισης είναι αυξημένες. Πάει καιρός να είναι τόσο γεμάτη η ομάδα της Λεμεσού και αυτό που μένει είναι να ορθώσει και άλλο ανάστημα ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά επίτευξης των στόχων.

Το ζητούμενο είναι στο τέλος της σεζόν να έχει κερδίσει ένα από τα εισιτήρια που θα την οδηγήσουν στην Ευρώπη. Βέβαια, οι πιο τολμηροί προσθέτουν στα «θέλω» τους την πιθανότητα η ομάδα να χτυπήσει τον τίτλο. Στην ΑΕΛ δεν συζητούν κάτι τέτοιο, όμως αναλόγως της πορείας δεν θα αρνηθούν τέτοια πρόκληση.

Επί της παρούσης η προσοχή είναι στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ την προσεχή Δευτέρα στο ΓΣΠ. Θα ακολουθήσει μετά ο αγώνας, στο ίδιο γήπεδο με την Ομόνοια. Πρόκειται για δύο παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για τη θέση στην οποία θα βρεθεί η ΑΕΛ με το τέλος της κανονικής περιόδου. Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Αν κάτι πήγε λάθος στο 90λεπτο με την ΑΕΚ, ήταν το κακό ξεκίνημα του πρώτου 20λέπτου.

Σκέφτεται μόνο τον ΑΠΟΕΛ

Ο Ντόσα Ζούνιορ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα το προηγούμενο διήμερο. Αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα υπολογίζεται από τον Πάμπο Χριστοδούλου για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Ο τεχνικός της ΑΕΛ δουλεύει καλά στο μυαλό του τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι νωρίς για να λεχθεί κάτι, όμως το θετικό είναι πως έχει όλο το έμψυχο δυναμικό στη διάθεσή του. Και οι τρεις παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή στον προηγούμενο αγώνα με την ΑΕΚ, δηλαδή οι Σαβάν, Μπλάνκο και Γεωργιάδης, τα πήγαν πολύ καλά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως αυτοί που αγωνίστηκαν υστέρησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ