aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Πετάει, πετάει, αλλά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά

ΑΕΛ: Πετάει, πετάει, αλλά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ήταν αρκετό για την ΑΕΛ το ότι κέρδισε και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της. Η ΑΕΛ προσπέρασε το εμπόδιο της μαχητικής Αναγέννησης και έπιασε τους 33 βαθμούς, επίτευγμα το οποίο δίνει ελπίδες στην ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ότι η συνέχεια θα είναι αντάξια των προσδοκιών των οπαδών της. Δεν ξεχνά κανείς το πάθημα της ΑΕΚ μια βδομάδα πριν, στο ίδιο γήπεδο.

Η πορεία της ΑΕΛ μοιάζει με ένα μικρό θαύμα, αν κάνουμε μια σύγκριση με όσα τράβηξε πέρσι τέτοια περίοδο. Η προχθεσινή νίκη πέρασε από μικροδυσκολίες και έφερε μιαν ανησυχία όταν η ΑΕΛ δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης, στο 32’, όμως το δεύτερο γκολ του Μπουένο πριν τη λήξη του ημιχρόνου επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα.

Η δυναμική της ομάδας σφραγίστηκε στο 80’ με το τρίτο από τον Σόουζα και εκεί όλα τέλειωσαν. Η νίκη στο «Τάσος Μάρκου» ήταν η 10η στο πρωτάθλημα και τέταρτη στη σειρά. Η ΑΕΛ δείχνει να είναι φτιαγμένη από ατσάλι και απόδειξη τούτου το ότι μετά την άσχημη εβδομάδα που είχε με το 1-1 με την ΑΕΖ και την ήττα από την ΑΕΚ, επανήλθε με τέσσερις κολλητές νίκες, με ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ερμή και Αναγέννηση.

Οι γαλαζοκίτρινοι είναι πάντα μέσα στους στόχους τους και προς το παρόν το μόνο που κυνηγούν είναι τη σιγουριά της εξόδου στην Ευρώπη. Το κάτι παραπάνω, που είναι μια επίσημη δήλωση πως γλυκοκοιτάζουν και τον τίτλο, δεν έχει ειπωθεί. Πιθανό στην πορεία, αν στο τέλος Γενάρη-Φεβράρη είναι ακόμη εκεί, ίσως και να το πουν…

Η εμφάνιση με την Αναγέννηση δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως ήταν απόλυτα πειστική. Μπορεί να μην ήταν ίδια σε πάθος όπως στο προηγούμενο, με τον Ερμή, όμως η νίκη με την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα ήταν αρκετή. Οι Σόουζα, Σοάρες, Γεωργιάδης, Μέσκα έτρεξαν πολύ, ενώ η επανεμφάνιση του Ζούνιορ έφερε χαμόγελα στους φίλους της ΑΕΛ, που είδαν τον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται χωρίς πρόβλημα. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία για πρώτη φορά ως αριστερού μπακ του Μπαπάνκο. Στην ΑΕΛ ξέρουν πως έχουν δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές για το αριστερό άκρο, που είναι ικανοί να κάνουν πολλή δουλειά.

Άσφαιροι οι δύο φορ

Ο Αρουαμπαρένα είχε κάποιες καλές φάσεις για να σκοράρει, όμως σε άλλο ένα παιχνίδι έμεινε άσφαιρος, το ίδιο και ο Ουέλινγκτον. Με τον τελευταίο υπάρχει ένα θέμα και οι ελπίδες όλων στην ΑΕΛ είναι πως ο Βραζιλιάνος θα κτυπήσει σε κάποιο από τα παιχνίδια που ακολουθούν, για να σπάσει την γκίνια του.  Προχθές είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε, απογοητεύοντας όσους περιμένουν ένα γκολ από τον ίδιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ