aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Περιμένει κόσμο ο Σοφοκλέους

ΑΕΛ: Περιμένει κόσμο ο Σοφοκλέους

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, θα περιμένει μεγάλη προσέλευση από τους φίλους της στην αποψινή συγκέντρωση στο αθλητικό κέντρο (στο Τσίρειο). Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, οι αποφάσεις που θα ληφθούν και το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί, θα οριοθετήσει και τους στόχους για τη νέα περίοδο. Δεν αποκλείεται το ύψος του προϋπολογισμού να εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα της αποψινής συγκέντρωσης.

Η πρόθεση του προέδρου, μα και όλων γενικότερα στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων είναι να ανεβάσουν την ποιότητα και το επίπεδο της ομάδας. Γι’ αυτό και  προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον το κεφάλαιο του μετεγγραφικού σχεδιασμού. Θα γίνουν άλλες τρεις ή τέσσερις μετεγγραφές, μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Ιβάν Κάρλος. Θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ επιθυμεί την απόκτηση αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού, μέσου με οργανωτικά προσόντα και ακραίου επιθετικού. Μέσα από τη σεζόν που διανύσαμε έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν προοπτικές για βελτίωση της ομάδας, όπως και για καλύτερες εμφανίσεις από όλους τους ποδοσφαιριστές.

Οι δυνατότητες υπάρχουν και η εξασφάλιση θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ και η κατάκτηση του κυπέλλου έχουν ανοίξει την όρεξη. Αλλά για να ψηλώσει και άλλο η ΑΕΛ, χρειάζονται προσεγμένες και ουσιαστικές κινήσεις, που θα την καταστήσουν πιο δυνατή και ανταγωνιστική.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιοι θα αποχωρήσουν, με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για παραμονή του Αγκάνοβιτς, ο οποίος φαινόταν πως ήταν στην πόρτα εξόδου. Σίγουρος προς αποχώρηση είναι ο Σχρανζ και μαζί του θα ακολουθήσει και ο Αντόνια.

Το άλλο θέμα έχει να κάνει με τους δανεικούς που επιστρέφουν και διατηρούν συμβόλαια για τη νέα περίοδο. Ο Πεχλιβάνης ήταν στον Άρη, ο Ηλία στην Αλκή, ο Μαύρου στον Ερμή, ο Μαρκόσκι στη Σπάρτακ Τρναβα, ο Φράγκου στην Ένωση και οι Ράσο-Παντελή στην Γελκάβα Λετονίας. Από αυτούς είναι άγνωστο ποιοι θα συνεχίσουν. Το πιθανότερο, είναι πως θα είναι στην αρχή της προετοιμασίας όλοι τους, αλλά φαντάζει δύσκολο για μερικούς να ακολουθήσουν την αποστολή της ΑΕΛ στο εξωτερικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ