aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Πάει Θεσσαλονίκη, μετρά αντίστροφα ενόψει Άρη

ΑΕΛ: Πάει Θεσσαλονίκη, μετρά αντίστροφα ενόψει Άρη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στη Βουλγαρία έχει ολοκληρωθεί για την ΑΕΛ και σήμερα η αποστολή θα ετοιμάσει βαλίτσες για να πάρει οδικώς τον δρόμο για τη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το Σάββατο ο Ντούσαν Κέρκεζ είδε την ομάδα του να κερδίζει με 1-0 την ισραηλινή Σκέτσια, χάρις σε γκολ του Γκαζαριάν.

Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε η ΑΕΛ (Βοζίνια, Ράσο, Ζούνιορ, Γκοντάλ, Αντόνια, Γερολέμου, Κυριάκου, Ζντραφκόσκι, Γουίλερ, Γκαζαριάν, Τόρες), μάλλον δεν έχει καμιά σχέση με τους έντεκα που προτίθεται ο Κέρκεζ να παρουσιάσει στο ματς με τον Άρη. Παράλληλα, θα είναι έκπληξη αν κάποιος από τους δύο τραυματίες, Κάρλος και Μαρκόσκι, προλάβει να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Στην ΑΕΛ, λοιπόν, μετρούν αντίστροφα για το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη. Ο αντίπαλος είναι το φαβορί και δεν αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό, από την άλλη όμως υπάρχει αποφασιστικότητα πως η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ θα πάει κόντρα στα προγνωστικά και θα κάνει την Πέμπτη το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση.

Ο προπονητής της ΑΕΛ θα έχει την ευκαιρία στις τρεις προπονήσεις που απομένουν να λάβει την τελική του απόφαση για σχήμα και τις επιλογές για την ενδεκάδα, παρόλο που έδειξε τις προθέσεις του. Έδειξε προτίμηση στο 3-5-2, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Γκοντάλ, Ζούνιορ και Α. Τεϊσέιρα. Η απόδοση των τριών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πόσο θα περιοριστεί το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου, έχοντας ως στόχο το μηδέν παθητικό. Η ΑΕΛ θα επιδιώξει με την τακτική που θα ακολουθήσει να μη δεχθεί γκολ από την άλλη όμως θα θελήσει να λειτουργήσει σωστά μεσοεπιθετικά, να δημιουργήσει φάσεις και να απειλήσει την αντίπαλη εστία, ψάχνοντας το εκτός έδρας γκολ που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ