aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ωριμότητα και προσαρμογή

ΑΕΛ: Ωριμότητα και προσαρμογή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ήταν σημαντικό για την ΑΕΛ που κέρδισε προψές στη δύσκολη έδρα του Εθνικού (0-1), ο οποίος έχει τρίξει τα δόντια σε πολλούς αντίπαλους του. Με τους τρεις βαθμούς, έφτασε στους 18 στον α’ γύρο και μπορεί να αισιοδοξεί για τη συνέχεια, η οποία περιλαμβάνει ώς το τέλος του 2019 ένα δύσκολο σερί αγώνων απέναντι σε Ανόρθωση (εκτός), Ένωση Νέων Παραλιμνίου (εκτός) και ΑΠΟΕΛ (εντός).

Μπορεί να μην εντυπωσιάζει η ομάδα της Λεμεσού, όμως δείχνει ωριμότητα και προσαρμογή σε κάθε δυσκολία που συναντά. Και προψές νίκησε τον Εθνικό και μαζί όσες δυσκολίες έχει.

Το γκολ του Ρούβεν Χουράδο στο 29’, έπειτα από όμορφο συνδυασμό που προηγήθηκε με πρωταγωνιστές τους Γερολέμου και Αβραάμ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, που παρατάχθηκε με πολύ καλή τακτική, με καλύτερο θετικό στοιχείο τη σταθερότητα στην αμυντική γραμμή.

Δεν έφτιαξε τις πολλές ευκαιρίες η ΑΕΛ, όμως έδειχνε πιο ομάδα, είχε πάθος και ήξεραν οι ποδοσφαιριστές πώς να αντιδράσουν στα δύσκολα. Στην επανάληψη πρόσεξε την άμυνά της για να μη δεχθεί γκολ και τα κατάφερε, παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Γκαστανιάγα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη που δέχθηκε ήταν άδικη). Ο Βάσκος πάντως, εκεί που επανήλθε μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε, θα απουσιάσει από την επόμενη αναμέτρηση με την Ανόρθωση.

Δούλεψαν πάλι πολύ οι μέσοι της ΑΕΛ, ο Γερολέμου (πολύ ωραίο το τακουνάκι του στο γκολ του Χουράδο), ο Ζντραφκόσκι και ο Αγκάνοβιτς, ενώ αρίστευσε όλη η άμυνα, με τον Βοζίνια να είναι σταθερός στα δύσκολα και ειδικά στη φάση του 90’ +4 ήταν καταπληκτικός. Ακόμη, θετικοί ήταν οι δύο ακραίοι, ο Χ. Κυριάκου και ο Αβραάμ.

Η ΑΕΛ πήρε αυτό που ήθελε αφήνοντας πίσω τις απώλειες με την Ομόνοια και τον Ολυμπιακό και κοιτάζει τη συνέχεια. Εκτός από τον Γκαστανιάγα, θα απουσιάσει και ο Γκαζαριάν από το παιχνίδι με την Ανόρθωση, καθώς με την κάρτα που δέχθηκε συμπλήρωσε τρεις. Είναι πιθανό να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του και ο Αντάμοβιτς, που απουσιάζει το τελευταίο δίμηνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ