aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Ολυμπιακός 2-0: Με το δεξί στο νέο της σπίτι! (vid)

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 2-0: Με το δεξί στο νέο της σπίτι! (vid)

Με το δεξί μπήκε στο νέο της σπίτι η ΑΕΛ! Στον πρώτο ιστορικό αγώνα της στο στάδιο «Αλφαμέγα» η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε δύσκολα με 2-0 του Ολυμπιακού, χάρις σε γκολ των Παπαφώτη (28’), Μπεραχίνο (89’), για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο σε αυτό.

Οι μαυροπράσινοι άγγιξαν την ισοφάριση σε τέσσερις περιπτώσεις (δύο δοκάρια), όμως «πλήρωσαν» την αστοχία τους, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ λίγο πριν τη λήξη και δεν απέφυγαν τελικά την ήττα, που ήταν και η ένατη τους στο φετινό πρωτάθλημα. Έκτη νίκη από την άλλη για τους Λεμεσιανούς και δεύτερη σερί, με την οποία ανεβαίνουν στους 21 βαθμούς, στην όγδοη θέση και το -4 από την πρώτη εξάδα. Στους 9 βαθμούς παρέμεινε η ομάδα του Τακτακαλά, στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και το -5 από την ασφαλή ζώνη.

Για την 17η αγωνιστική, η ΑΕΛ φιλοξενείται από τη Δόξα την Τρίτη (3/1, 19:00), ενώ ο Ολυμπιακός ως τυπικά φιλοξενούμενος αντιμετωπίζει τον ΑΠΟΕΛ, την ίδια ημέρα και ώρα.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε θέση άμυνας και να ψάχνει μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσει. Οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύτηκαν στη δημιουργία, όμως ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ, στην πρώτη τους ουσιαστικά καλή ευκαιρία, όταν στο 28’ ο Παπαφώτης με κεφαλιά σκόραρε, αξιοποιώντας τη σέντρα ακριβείας του Κάσα. Η ομάδα του Τακτακαλά στη συνέχεια ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και «προειδοποίησε» δις τους γηπεδούχους, με τους Πεχλιβάνη (35’) και Έσελινγκ (45’+2), ο οποίος με κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν την μπάλα και να ελέγχουν, έχοντας στο μυαλό τους περισσότερο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Στο 67’ κινδύνεψαν, με τους μαυροπράσινους να «αγγίζουν» την ισοφάριση, όμως ο Μούριελ είπε «όχι» στον Ευτυχίδη. Δέκα λεπτά αργότερα (77’) ο Ολυμπιακός έχασε και νέα τεράστια ευκαιρία, με τον Γκεριέ από κοντά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Με τη… ψυχή στο στόμα η ΑΕΛ διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα και στο 89’ κατάφερε να το διευρύνει, με τον Μπεραχίνο να διπλασιάζει τα τέρματα της και να «τελειώνει» το ματς.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μούριελ, Σάντος, Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ, Ντζαλμά, Ζντραφκόσκι, Παπαφώτης (74′ Μεντόγεβιτς), Κασά, Μιραλάς (90’+4 Ανδρέου), Μιλιτσεάνου (86′ Μπεραχίνο), Σις (74′ Μακρής).

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου, Μουκτάρης, Έσελινγκ, Γκεριέ, Νάνι (86′ Σάλι), Δόσης (74′ Σλόγκαρ), Ιωάννου (46′ Χέντρικς), Λιασίδης (46′ Ψύχας), Πεχλιβάνης (66′ Ευτυχίδης), Κορομά.

Σκόρερ: Παπαφώτης 28′, Μπεραχίνο 89′ / –

Κίτρινες: Σάντος / Μουκτάρης, Ιωάννου, Δόσης

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Αντωνίου Μενέλαος.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ