aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Οι «σύμμαχοι» του Κέρκεζ

ΑΕΛ: Οι «σύμμαχοι» του Κέρκεζ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο πρώτος στόχος της ΑΕΛ για τη σεζόν 2021-22 τέθηκε από τον Ντούσαν Κέρκεζ, κατά τις προχθεσινές δηλώσεις του: «Θα συμμετάσχουμε στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, θέλω να πάμε στους ομίλους». Καλός… σύμμαχος για τον Βόσνιο προπονητή στο δύσκολο εγχείρημα ίσως αποδειχτεί η διατήρηση των πλείστων ποδοσφαιριστών του ρόστερ της λήξασας σεζόν.

Το τρίπτυχο «ίδιο τεχνικό επιτελείο-έμψυχο δυναμικό χωρίς πολλές αποκλίσεις-συνέχεια της γνωστής αγωνιστικής φιλοσοφίας» δίνει το ιδανικό σημείο εκκίνησης. Με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη η ομάδα της Λεμεσού, τηρουμένων των αναλογιών, στην έναρξη των υποχρεώσεών της.

Αρκεί φυσικά να εκπληρωθεί και σωστά το πρώτο σκέλος του μετεγγραφικού σχεδιασμού. Όπως συνηθίζεται από κάθε ομάδα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι γαλαζοκίτρινοι θα επιδιώξουν να κάνουν πρώτα τις άκρως απαραίτητες κινήσεις, ώστε να είναι επαρκώς στελεχωμένοι για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ακολούθως, προς το τέλος του καλοκαιριού, θα προχωρήσουν στις τελευταίες πινελιές της προσπάθειας για ενίσχυση.

Άλλο ένα συν για τον Κέρκεζ είναι ότι το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΛ για τη νεοσύστατη διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου (θα γνωρίζει αντίπαλο στις 15 ή τις 16 Ιουλίου). Κάτι παραπάνω από ένα δίμηνο για να προετοιμαστεί δηλαδή, καθώς και να προχωρήσει εγκαίρως στις μετεγγραφές. Άλλωστε, ο σχεδιασμός προχωρά και πέραν του Ρέινολντς· όπως δήλωσε προχθές ο Βόσνιος προπονητής, χρειάζεται κεντρικό αμυντικό (μάλλον θα είναι ο Κίρε Ριστέφσκι), αριστερό μπακ, επιτελικό και υπό προϋποθέσεις επιθετικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ