aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Οι «πινελιές» για την απογείωση

ΑΕΛ: Οι «πινελιές» για την απογείωση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με το μυαλό στο παιχνίδι με τον Άρη, συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΛ. Ο Πάμπος Χριστοδούλου ετοιμάζει με κάθε επιμέλεια την ομάδα του για το ματς της Κυριακής, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Οι γαλαζοκίτρινοι αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση με σοβαρότητα και με την ίδια φιλοσοφία που επιδεικνύουν σε όλα τα παιχνίδια.

Θα χρειαστούν και πάλι πολλά μαρκαρίσματα, δυνατά πνευμόνια, ποδοσφαιρικό μυαλό και ασφυκτικό πρέσινγκ. Αυτά τα στοιχεία καταθέτει από την αρχή η ΑΕΛ, για να μην επιτρέπει στους αντιπάλους της να πάρουν ανάσα και να έχει τον πρώτο λόγο στον ρυθμό του αγώνα.

Παράλληλα, ο ενθουσιασμός και ο τσαμπουκάς όλων των ποδοσφαιριστών, αποτελεί δείγμα συνοχής και δυναμικής, κάτι που είχαν να απολαύσουν οι φίλοι της ομάδας από τη σεζόν 2011-12. Το ασίγαστο πάθος, σε συνδυασμό με την ποιοτική συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, με επιθετικό πνεύμα (βλέπε Σόουζα, Σοάρες, Σαβάν, Φορτούνα, Μέσκα, Αρουαμπαρένα) παρασύρει την ομάδα σε μια πολύ καλή τακτική.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, ίσως αυτή τη φορά ξεκινήσει για πρώτη φορά με τους Γεωργιάδη και Μέσκα στ’ άκρα της επίθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μείνει εκτός ο Μπαπάνκο, που είχε ξεκινήσει βασικός με τη Νέα Σαλαμίνα. Στις άλλες θέσεις δεν προβλέπονται αλλαγές.

Η ΑΕΛ παρουσιάζεται βελτιωμένη παιχνίδι με παιχνίδι, κερδίζει τις εντυπώσεις και μαζί την ουσία. Ο στόχος την Κυριακή θα είναι ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα τη βοηθήσει να επιβληθεί του αντιπάλου της.

Ένα γρήγορο γκολ θα αλλάξει την πορεία και την εξέλιξη του αγώνα, όπως αποδείχθηκε και με τη Νέα Σαλαμίνα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα και η τεχνική ηγεσία έχει κάνει σαφές στους ποδοσφαιριστές πως ακόμη και αν δεν έρχεται νωρίς ένα γκολ, επιβάλλεται να δείχνουν υπομονή και να μην χαλαρώνουν στην άμυνα.

Το θετικό είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι δημιουργούν ευκαιρίες και έδειξαν πως όσο τα παιχνίδια περνούν, η ομάδα τους αποκτά περισσότερη σταθερότητα. Ο Άρης έχει δείξει σε κάποιους αγώνες πως παίζει κλειστά, όμως αυτό δεν παραπλανεί τον τεχνικό της ΑΕΛ, ο οποίος ξέρει πως τέτοιοι αγώνες και στην κατάσταση που βρίσκεται ο αντίπαλός τους, το παιχνίδι κρύβει παγίδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ