aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Οι γρίφοι που έχει να λύσει ο Κέρκεζ

ΑΕΛ: Οι γρίφοι που έχει να λύσει ο Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι επιστροφές των Νταβόρ Ζντραφκόφσκι, Λεάντρο Σίλβα και Μάρκο Αντάμοβιτς φέρνουν χαμόγελα στον Ντούσαν Κέρκεζ, αλλά και ένα γρίφο που καλείται να λύσει. Οι Ζοάν Γκαθτανιάγα και Ατνάν Αγκάνοβιτς είχαν καλή απόδοση και είναι άγνωστο ποιοι θα μείνουν έξω στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, το οποίο θεωρείται παιχνίδι εξαιρετικής σημασίας.

Παράλληλα, αποτελεί ερωτηματικό, κατά πόσο θα ξεκινήσει με τακτικό σχήμα 4-4-2 ή θα πάει με 4-2-3-1. Ο Βόσνιος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών του στο «Αρένα», όμως δεν κατάφεραν να έχουν βαθμολογικό κέρδος. Με την επιστροφή των τριών μέσων, λύνονται τα χέρια του τεχνικού της ΑΕΛ, για τον καταρτισμό μιας ισχυρής μεσαίας γραμμής, η οποία θα αποτελεί τον άξονα για τη δραστηριότητα όλης της ομάδας.

Το ερώτημα όμως είναι ποιους θα χρησιμοποιήσει στην επίθεση. Έχουν «κολλήσει» οι επιθετικοί της ΑΕΛ και είναι μια γενική απορία με ποιους θα κτυπήσει τον Απόλλωνα, στον νευραλγικό επιθετικό χώρο. Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει άλλες δύο προπονήσεις στη διάθεσή του για να αποφασίσει με ποιους θα ξεκινήσει στο ντέρμπι με την τεράστια βαθμολογική σημασία. Ο Χουράδο θα διατηρηθεί στην κορυφή και οι Σχρανζ, Μακρής, Μυτίδης, Αβραάμ και Αντόνια έχουν τις ίδιες πιθανότητες να τον πλαισιώσουν.

Η θέση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΛ είναι επισφαλής, καθώς η ΑΕΚ, που ακολουθεί στην τέταρτη θέση καραδοκεί, συνεπώς οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες. Από την άλλη και μόνο με τη σκέψη πως με νίκη επί του Απόλλωνα, οι προοπτικές για έξοδο στην Ευρώπη αυξάνονται, παρέχουν μεγάλο κίνητρο στην ΑΕΛ. Ξέχωρα από το γόητρο, η νίκη θα είναι τεράστιας σημασίας, αφού θα ανεβάσει για την ψυχολογία στην τελική ευθεία που είναι το πρωτάθλημα.

Υπάρχει ακόμη ένας λόγος που θέλει το τρίποντο η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ  και αυτό έχει να κάνει με την αδυναμία της ΑΕΛ να κερδίσει ένα ντέρμπι. Δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα, όμως έχει την ευκαιρία να κάνει νίκες στα μεγάλα παιχνίδια, γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να βρεθεί και προ εκπλήξεως. Η προοπτική υπάρχει, με την άμυνα να έχει δέσει, με τη μεσαία γραμμή να παρουσιάζεται πιο ανθεκτική, αλλά να παραμένουν ανοικτές οι απαιτήσεις από την επιθετική γραμμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ