aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Οι δύο αποτυχίες και τα συμπτώματα... υψοφοβίας

ΑΕΛ: Οι δύο αποτυχίες και τα συμπτώματα… υψοφοβίας

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η ΑΕΛ γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στο «Τσίρειο» κόντρα στην Ομόνοια, με σκορ 1-2. Ήταν παράλληλα η πρώτη φορά φέτος που οι γαλαζοκίτρινοι δέχτηκαν δύο γκολ σε εντός έδρας αγώνα. Μάλιστα τα δέχτηκαν σε ένα περίπου εικοσάλεπτο (24’ – 45’), σε ένα ημίχρονο το οποίο ξεκίνησε ιδανικά για τους ίδιους.

Το σημερινό ήταν το δεύτερο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ, μετά και την ισοπαλία με αντίπαλο τον Απόλλωνα, για την δεύτερη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Σε μια αγωνιστική στην οποία, η πρωτοπόρος και τότε Ομόνοια έμεινε στην λευκή ισοπαλία με την Ανόρθωση. Δύο μέρες μετά, στο ντέρμπι της Λεμεσού οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού στον βαθμολογικό πίνακα.

Μια ακόμα ευκαιρία, την δεύτερη, είχαν και απόψε το βράδυ. Η ΑΕΛ με νίκη σήμερα επί των πρασίνων, θα τους προσπερνούσε και θα σκαρφάλωνε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο ξεκίνημα όλα έμοιαζαν να βαίνουν καλώς, με το τέλος του πρώτου δεκαπενταλέπτου, η κατάσταση άλλαξε. Η Ομόνοια έφερε «τούμπα» το παιχνίδι, και έτσι οι Λεμεσιανοί όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν, αλλά είδαν τον Χένινγκ Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές του να αυξάνουν την διαφορά στο +4.

Η ΑΕΛ σε ένα πενταήμερο (08-13/03) και σε δύο περιπτώσεις, απέτυχε να ανέβει στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος, δείχνοντας να αντιμετωπίζει συμπτώματα… υψοφοβίας. Στις επόμενες εφτά αγωνιστικές που απομένουν, καλείται να αποδείξει ότι τα συμπτώματα ήταν παροδικά και να ανατρέψει τα σε βάρος της βαθμολογικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά την ήττα από την Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ