aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Οι δύο αλλαγές που την αλλάζουν επιθετικά

ΑΕΛ: Οι δύο αλλαγές που την αλλάζουν επιθετικά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Άρης αναμένεται είναι το ίδιο επιθετικός όπως και την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ίσως και πιο πιεστικός, όμως το ερώτημα είναι πώς θα παρουσιαστεί η ΑΕΛ. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ είχε ξεκάθαρο στόχο να μη δεχθεί γκολ στον πρώτο αγώνα και τα κατάφερε, όμως αύριο στο «ΑΕΚ Αρένα» λογικά θα έχει διαφορετική προσέγγιση.

Θα «απλώσει» το παιχνίδι της και θα φροντίσει να έχει πιο πολλές επισκέψεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, έχοντας ως στόχο το γκολ. Της βγήκε το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το ίδιο θα επιδιώξει και αύριο. Να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και να φθάσει στο γκολ που θα της χαρίσει την πρόκριση. Ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι ποδοσφαιριστές του δεν θα έχουν εύκολη αποστολή. Ο Άρης αναμένεται να ψάξει κι αυτός με τη σειρά του το γκολ αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να υλοποιήσει τον στόχο της πρόκρισης.

Η ΑΕΛ δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα και να αφήσει κενά στην άμυνα που ενδεχομένως να πληρώσει, γιατί αν δεχθεί γκολ, θα θέλει δύο για να πάρει αυτή την πρόκριση. Δεν την ευνοεί ούτε η ισοπαλία με τέρματα. Προβλέπεται σπουδαίο παιχνίδι και στην ΑΕΛ είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την πρόκριση. Είναι… ύπουλο και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οπόταν οι κυπελλούχοι καλούνται να υπερβάλουν εαυτόν. O Άρης είχε τέσσερις με πέντε κλασικές ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποίησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά δεν αποκλείεται στον επαναληπτικό να είναι πιο τυχερός, για αυτό και στην ΑΕΛ θα πρέπει να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι.

Η τεχνική ηγεσία δούλεψε πολύ τις τελευταίες μέρες για να διορθώσει κάποια πράγματα και ένα από αυτά έχει να κάνει με την κυκλοφορία της μπάλας όταν η ΑΕΛ επιτίθεται. Κατακρίθηκε η ΑΕΛ για την αμυντικογενή τακτική που ακολούθησε στο πρώτο παιχνίδι, όμως αύριο θα είναι διαφορετική, αν και πρώτο μέλημά της θα είναι και πάλι να μη δεχθεί γκολ. Είναι πιθανό βρεθούν στο αρχικό σχήμα οι Ιβάν Κάρλος και Γκαζαριάν. Δυο ποδοσφαιριστές που τρέχουν και είναι σε θέση να βάλουν πίεση από ψηλά. Βέβαια ένα είναι σίγουρο, πως και πάλι δεν θα ρισκάρει ο Κέρκεζ, αφήνοντας διαδρόμους προς την εστία του Βοζίνια. Η τακτική θα έχει ως βάση το μηδέν παθητικό, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι  θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στην επίθεση. Αν ο Γκαζαριάν ξεκινήσει τον αγώνα, θα μείνει εκτός ο Αγκάνοβιτς, ενώ μπορεί να δούμε από την αρχή και τον Ιβάν Κάρλος στη θέση του Χουράδο. Βέβαια όλα αυτά είναι σενάρια, γιατί μπορεί ο Κέρκεζ να επιλέξει να παρουσιάσει τους ίδιους έντεκα με τους οποίους ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα, εφόσον είναι έτοιμος ο Ζούνιορ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ